Grinch

65%
Grinch

Grinch je nenapravitelný bručoun, který nesnáší všechno a všechny a ze všeho nejvíc Vánoce. Ty by nejradši zrušil. A ve filmu, který natočili Padouši, co mají na svědomí Mimoně, se o to dokonce pokusí.

Na světě se překvapivě najde spousta lidí, kteří Vánoce nemají rádi. Mezi nimi všemi vyniká Grinch, věčně rozmrzelý zelený chlupatec, jemuž naprosto vyhovuje samotaření v jeskyni, kde se nechává obskakovat svým psem Maxem. Do civilizace vychází jen v těch nejnutnějších případech, například když jeho lednice a spíž začnou zívat prázdnotou. Háček je v tom, že ve vesničce Kdosice, kam za nákupy vyráží, žijí samí nechutně pozitivní obyvatelé, které jsou tím nadšenější a dychtivější, čím víc se blíží Štědrý den. Domy jsou obsypané světly, koledy zní na každém kroku, děti si připravují seznamy dárků, ve vzduchu voní cukroví a to všechno působí na Grinche jako červený hadr na býka. A když se pak ještě dozví, že letošní vánoční svátky by měly být ve vesničce třikrát opulentnější než v jiných letech, rozhodne se to celé zarazit a vánoční atmosféru lidem z Kdosic ukrást doslova pod nosem. A protože je Grinch hlava mazaná, vymyslí naprosto dokonalý plán, po kterém zůstanou Kdosickým jen oči pro pláč. Stačí nalézt sáně, vhodné stádo sobů, nasadit si falešný plnovous a předběhnout toho dědka, který nosí dárky komínem. Jenže i ten, kdo počítá doslova se vším, se může jednou přepočítat. V Kdosicích žije holčička Cindy, která se rozhodla nalíčit na Santu past, jen aby ho mohla poprosit o nějaký výjimečný dárek pro upracovanou maminku. První setkání Grinche a Cindy bude trochu bolet, ale oběma velmi nečekaně změní život.

Grinch bude v kinech uváděn s krátkým předfilmem Žlutá je nová černá, ve kterém Mimoni zažívají strasti života za mřížemi. (Cinemart)




Recenze: Grinch

Kinobox.cz
40%

Co v tomto filmu nechybí, to jsou tuny akčních scén, honiček, koulovaček a divokých jízd na všem možném. Je to hyper-energické, rychlé, šílené a hlasité, aby se malé děti ani chvíli nenudily. Animované je to všechno velice profesionálně, párkrát se mi nějaká scéna vizuálně líbila, ale nezasmál jsem se myslím za celý film ani jednou.


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7.5
Animovaná podoba Grinchovi sluší a navíc díky tomu mohli tvůrci popustit uzdu představivosti. Po příběhové stránce toho moc nového vymyslet nejde,ale to vůbec nevadí,protože díky tomu mám Grinche tak rád. Mezi klady rozhodně patří krásná animace,humor a samotný Grinch. Za mne tedy rozhodně spokojenost.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
4.5
Tento animák rozhodně ocení nejvíce americké dítě.. nevím, jako to české.. ale já ho neocením. Příběh podobný tomu hranému Ginchovi, takže na mě vše příliš americké. Animace průměrná, vše je přebarvené, že mě z toho bolely oči.. prostě americké vánoce. ne e..
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Napoprvé za 2, napodruhé za 3. Nejlepší fórky už v trailerech, tady je hlavně zábavná ta první půlka, pak už ta kombinovaná zápletka a prozření nemůže moc bavit ani tu cílovku.


Dodatečné informace

Původní název:
The Grinch (více)
  • USA Grinch
  • USA The Grinch
Premiéra v ČR:
8. 11. 2018
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Rozpočet:
75 mil. USD
Tržby:
508,58 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Grinch je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch