Overlord: Nacistické zombie

63%
Overlord: Nacistické zombie

Příběh je zasazen do období invaze do Normandie a sleduje dva vojáky za nepřátelskou linií.




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Jsem trochu překvapený z toho,že Overlord nakonec nebyl tak "ujetý" jak jsem čekal. Navíc jsem čekal více krve,více nemrtvých,více akce,více amputovaných končetin. Z toho námětu se dalo vytěžit tolik,bohužel se to nepovedlo. Vizuálně vypiplané a herecky příjemné,jenže čistě hororových scén je velmi málo a to samé platí pro napětí. Pokud je tento projekt točený jako mládeži nepřístupný,tak je škoda,že se do toho Avery více neobul. Přesto se jedná o zábavný film,který se nebere moc vážně a s historií se vůbec nezabývá.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
8
Jak známo, operace Overlord znamenala největší vyloďovací akci v historii vojenství a stala se významným mezníkem 2. světové války. A podle dobových záznamů to hrůza skutečně byla. Filmoví tvůrci se však na onu hrůzu podívali krapet jinak. Zaměřili na parašutisty, kteří byli vysazeni před dnem D pro provedení zásadní mise důležité před vyloděním. Zničit rušičku umístěnou ve věži kostela. O těchto parašutistech nelze nedoporučit vynikající televizní seriál z roku 2001 ´Bratrstvo neohrožených´. No a ti odhalí tajný nacistický experiment, čímž se proti nim postaví doslova nadpřirozené síly. Že takové pokusy němečtí nacisté skutečně dělali se ví, takže námět vytažený jen tak z rukávu to také není. Jen si s tím scénáristé pohráli a vytvořili, samozřejmě vymyšlený, hororový příběh, zasazený do skutečné válečné události. Rouška fantazie, okázalosti a patřičné atmosféry udělalo své a co se týče žánru, je o co stát. Zkrátka a dobře, jde tu o neporazitelné vojáky, čímž se námět stává neoriginálním, ale na druhou stranu, proč ještě ne? Snímek zachycuje hrůzy a chaos války ve své syrovosti, čímž se nezadá s podobnými válečnými počiny a končí až s takřka klaustrofobickým rozhraním v podzemních chodbách plných něčeho, co by si nikdo nedokázal ani představit. Snímek tak míchá akci a hrůzu takovým způsobem, že dokáže udržet divácký zájem a bez problémů uspokojit i ´hardcore´ fanoušky obou žánrů. Byť by se zdálo, snímek není o zombie ani o monstrech. Je to něco, co si divák musí pojmout sám k obrazu svému.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Dokud byl Overlord jen filmem z ww2, tak mě to paradoxně bavilo o dost víc, než když se tam pak začly dít ty "nadlidské" souboje zombíků.

Dodatečné informace

Původní název:
Overlord (více)
  • USA Overlord: Nacistické zombie
  • USA Overlord
  • USA Cloverfield 4
Premiéra v ČR:
7. 3. 2019
Země původu:
USA
Rozpočet:
38 mil. USD
Tržby:
41,66 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Overlord: Nacistické zombie je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch