Noví X-Meni sází v prvním traileru na temnotu a hrdinku Hry o trůny

Noví X-Meni sází v prvním traileru na temnotu a hrdinku Hry o trůny
X-Men: Dark Phoenix | Twentieth Century Fox
V centru dění je tentokrát Jean Grey (Sophia Turner z Hry o trůny), která během záchranné miste ve vesmíru málem zemře, když její tělo zasáhne neznámá kosmická síla. Po svém návratu na Zemi je sice Jean mnohem mocnější, pokud jde o její schopnosti, zároveň ale začíná ztrácet kontrolu sama nad sebou. A to by mohlo mít fatální důsledky nejen pro ostatní X-Meny, ale i pro celé lidstvo. Z Jean se totiž stal nejsilnější z X-Menů vůbec.
Z obsazení předchozího dílu X-Men: Apokalypsa se vrací James McAvoy (Profesor X), Michael Fassbender (Magneto), Jennifer Lawrence (Mystique), Nicholas Hoult (Beast), Alexandra Shipp (Storm), Tye Sheridan (Cyclops) a Kodi Smit-McPhee (Nightcrawler). Hlavní záporná role připadla Jessice Chastain, o jejíž roli se v tuhle chvíli moc neví. Dřívější spekulace mluvily o tom, že si zahraje postavu Lilandry – vládkyně císařství Shi’ar, mimozemské rasy snažící se najít a vymýtit sílu fénixe. Jelikož Jean Grey touto silou vládne, byla by právě ona v hledáčku Lilandry a jejích poddaných...
X-Men: Dark Phoenix natočil jako svůj debut scenárista a producent série Simon Kinberg. Česká premiéra je stanovena na 14. února příštího roku.
e046b471
Jessica Chastain