Je to oficiální. Disney získá práva na X-Meny a Deadpoola

Je to oficiální. Disney získá práva na X-Meny a Deadpoola
Disney zprvu nabídlo studiu 21th Century Fox 54 miliard dolarů za přijetí jejich nabídky o odkoupení některých jejich filmových práv a následnému spojení. Společnost Comcast však nabídla sumu větší, což Disney přinutilo k tomu, aby svou nabídku zvedlo na 71 miliard dolarů, což zase donutilo Comcast se přetahování o Fox vzdát. Několik měsíců nebylo jisté, jestli to Fox vůbec přijme, ale nakonec řekli ano. Dojde tedy ke spojení obou studií dohromady, díky čemuž získá Disney práva na filmové značky jako X-Men, Deadpool nebo Fantastická čtyřka. Ty totiž dříve patřily Foxu, nikoliv filmovému Marvelu, který nyní spadá pod hlavičku Disneyho společnosti.
Tudíž jakmile ke sloučení studií dojde, obě značky spadnou do marvelovského (Disneyho) lůna. Nečekejte však, že k onomu spojení dojde lusknutím prsty, bude to pravděpodobně dosti zdlouhavý proces, který pár měsíců potrvá, tudíž jestli někdo čekal, že se v připravovaných čtvrtých Avengerech (2019) dočká nástupu X-Menů, bude hořce zklamán.
je-to-oficialni-disney-ziska-prava-na-x-meny-a-fantastickou-ctyrku
S rozhodnutím souhlasili téměř všichni akcionáři až na jednoho, který se domníval, že Disney hodlá utratit až příliš mnoho peněz, přičemž se mu to nemusí vyplatit. Reakce fanoušků je různorodá. Někteří jsou nadšení z onoho možného crossoveru mezi Avengery a X-Meny, kterému po spojení obou studií opravdu nebude stát nic v cestě. Jiní jsou zase vystrašení, protože podle jejich slov Disney zničil například Star Wars značku, navíc do svých filmů nacpal přílišnou politickou korektnost a trapné vtipy.
A jak se k tomu stavíte vy?