V Myším domě vypukla panika: Foxové už nejsou jistá koupě, dostali lepší nabídku

V Myším domě vypukla panika: Foxové už nejsou jistá koupě, dostali lepší nabídku
Budou patřit jednomu studiu? | Disney
Nakonec z toho ale možná nic nebude. Kdo se "odvážil" přeplatit slavného giganta? Americký telekomunikační a mediální konglomerát Comcast. Ten ve středu nabídl Foxům ohromných 65 miliard dolarů (1,4 bilionu korun) za odkoupení 21st Century Fox. To je o 13 miliard dolarů (respektive 19%) více, než za kolik si na konci loňského roku plácli Foxové s vedením Walt Disney.
Disney ukáže Netflixu v roce 2019 prostředníček a spustí vlastní streamovací službu
Seriály9. 8. 2017
Disney ukáže Netflixu v roce 2019 prostředníček a spustí vlastní streamovací službu
Vzhledem k tomu, že dohoda s Disneym zatím nevzešla v platnost, je dost možné, že u myšáka nakonec ostrouhají (pokud nepřihodí na svou stranu nějaké další miliardy). A proč Comcast vstoupil do boje právě nyní? V úterý telekomunikační operátor AT&T získal od amerického soudu svolení k převzetí mediální společnosti Time Warner za 85 miliard dolarů. Spojení zdržoval právní spor, zda spojení podniků neomezí hospodářskou soutěž a nepoškodí spotřebitele. Soud rozhodl, že ne a to Comcast nakoplo k tomu, že spolknutí Foxů nebude problém.
"Jsme do velké míry přesvědčeni, že námi navrhovaná transakce získá všechna potřebná regulační povolení," uvedl generální ředitel společnosti Comcast Brian Roberts. Ze zdánlivě jistého spojení Foxů a Disneyho je tedy jeden velký otazník a jsme hodně zvědaví, jak se k téhle hozené rukavici vedení Myšího domu postaví. Atmosféra tam teď musí být hodně napjatá.
Obrázek článku