Po erotice zakusí hvězda Padesáti odstínů hororový strach

Po erotice zakusí hvězda Padesáti odstínů hororový strach
Suspiria | Amazon Prime Video
Argentův snímek Suspiria pojednává o americké baletce, která vstupuje na prestižní německou školu. Postupem času jí ale dochází, že celé to baletní divadlo je tu pouze pro zakrytí řady záhadných (a dost temných) úkazů a vražd.

Suspiria (1977): Trailer

Suspiria
Letošní remake, za jehož vznikem stojí ambiciózní Luca Guadagnino (Dej mi své jméno, Oslněni sluncem), obsazuje do hlavní role Dakotu Johnson, vedle níž si zahrají například Chloë Grace Moretz (Equalizer, Hugo a jeho velký objev) nebo Tilda Swinton (Oslněni sluncem, Přežijí jen milenci).

Suspiria (2018): Trailer

Suspiria
Klasické hororové snímky Daria Argenta vynikají důkladnou stylizací, explicitními výjevy a originální výtvarnou stránkou. Na současného diváka bude nejspíš 41 let stará Suspiria působit poněkud úsměvně, jak je ale vidět, Argentova tvorba stále inspiruje. Z traileru remaku na diváka dýchne ono "sedmdesátkové" retro, uvidíme, čeho se dočkáme v rámci výrazových prostředků a odvážných scén; původní film byl totiž takzvané eRko (diváci do 17 let mohou na projekci v USA pouze v doprovodu dospělé osoby).
Režisér Guadagnino má za sebou řadu působivých snímků, v nichž také forma převažuje nad obsahem (myšleno kladně), ale rozhodně nejde o hororové filmy. To, jak nová Suspiria zaujme diváky a kritiky, se dozvíme 2. listopadu letošního roku, kdy bude mít film severoamerickou premiéru. Za jeho vznikem stojí Amazon Studios. Tuzemský distributor zatím není znám.
Suspiria
Dakota Johnson