Francouzský režisér má trik, jak upoutat pozornost krásné ženy

Francouzský režisér má trik, jak upoutat pozornost krásné ženy
Láska bez bariér | Gaumont
SICARIO 2: SOLDADO (režie: Stefano Sollima)
Sicario 2: Soldado
Válka mexických drogových kartalů a jejich vymítačů pokračuje. Po Sicariu: Nájemném vrahovi (2015) se v akčním thrilleru na scénu vrací Josh Brolin a Benicio Del Toro v nezáviděníhodných rolích agentů, co se pokusí infiltrovat drogovou mafii. Torův nevyzpytatelný antihrdina se v tom navíc solidně zamotá a divák bude mít o drsnou zábavu postaráno.
Režisérskou štafetu přebírá po čím dál našlápnutějším Denisi Villeneuveovi (Blade Runner 2049) Stenano Sollima, jehož drsňárna Subbura (2015) dává tušit, že v Sicariu 2 rozhodně nikdo nebude jednat v rukavičkách.
České recenze najdete zde. Web RottenTomatoes zatím dává výsledných 72 procent.

LÁSKA BEZ BARIÉR (režie: Franck Dubosc)
Herec a scenárist Franck Dubosc se zapisuje taktéž mezi režiséry. V debutu Láska bez bariér, který též napsal a obsadil se do hlavní role, pojednává o chlápkovi toužícím po pozornosti vysněné ženy Julie (Caroline Anglade). Jenže když se před ní "producíruje" na invalidním vozíku a ona mu představí stejně indisponovanou sestru Florence (Alexandra Lamy), poněkud se to zvrtne.
Od frankofonních tvůrců podobné eskapády čekáme. A do letních dnů přijde podobná žánrovka vhod. Recenzenti prozatím snímku dávají 66 procent.

JIM KNOFLÍK, LUKÁŠ A LOKOMOTIVA EMA (režie: Dennis Gansel)
Jim Knoflík, Lukáš a lokomotiva Ema
Děti můžete vzít po zítřejším vysvědčení na německé fantasy dobrodružství Jima Knoflíka. Snímek poněkud překvapivě režíroval autor Mechanika zabijáka: Vzkříšení (2016), který přináší příběh chlapce, strojvůdce lokomotivy a jejich fantastické cesty. Na té budou usilovat například o vysvobození unesené princezny. Na scénáři se podílel též Michael Ende, spoluautor kultovního Nekonečného příběhu (1984).

PROFESOŘI ZLOČINU: MASTERCLASS (režie: Sydney Sibilia)
Profesoři zločinu: Masterclass
Komediální italská kriminální série Profesoři zločinu českých divákům představuje druhý díl trilogie. V tom čeká na zločineckou bandu Pietra Zinniho nová výzva, budou pomáhat policii s identifikací drog. Ideální příležitost pro partičku vysokoškolských profesorů, kteří mají problémy se zákonem; oficiálně jsou totiž stále ve vězení za své předchozí eskapády z prvního filmu.

Seznam všech červnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.