Gerard Butler je na stopě nejlepších bankovních lupičů. Co na to diváci?

Gerard Butler je na stopě nejlepších bankovních lupičů. Co na to diváci?
Den of Thieves
Mann stvořil opravdu přelomovou kriminálku s nedostižnou scénou bankovního přepadení a hereckými legendami, jakých se moc nerodí.
Přiložený klip z Nelítostného souboje je údajně pouštěn zaměstnancům bank po celém světě jako ukázka dokonalého přepadení
Nejnověji se na jeho odkaz pokouší navázat akční drama Den of Thieves, v němž skupinku "těch nejlepších z nejlepších" nahání Gerard Butler. Už z trailerů jsme tušili, že nás nejspíš žádná novodobá klasika nečeká a recenze to bohužel potvrzují. Na Rottentomatoes film drží 43% s tím, že jako akční výplach poměrně funguje, ale na nic víc se filmaři nezmohli. Otvírák za 15.3 milionů na třetím místě lze přesto vnímat jako úspěch. Film stál totiž pouhých 30, takže by se měl celosvětově nejen zaplatit, ale něco i vydělat.
O milion lépe si vedla válečná novinka s Chrisem Hemsworthem 12 Strong, která o debutovém víkendu skončila druhá. 16.5 milionu nevypadá na žádné terno, ale opět jde o film s průměrnými recenzemi, který moc nestál (konkrétně 35 milionů), takže současné startovné stačí. Pro samotného Hemswortha jde navíc o jeden z těch lepších začátků. Jakkoli si výborně vede u Marvelu, jeho běžné filmy, kde hraje hlavní roli, obvykle diváky nezajímají a v kinech propadnou. 12 Strong by neměl být ten případ. 
Králem amerických tržeb zůstalo třetí víkend po sobě pokračování Jumanji: Vítejte v džungli!. Nečekaný hit studia Sony má na domácích tržbách ohromných 371 milionů, celosvětově pak 767. V Sony si musí ťukat na čelo, že zrovna tahle divoká karta tak vyšla (dvakrát tolik poté, co jim doslova vybuchl do obličeje nový díl Krotitelů duchů). Jumanji 2 je v Americe - pokud mluvíme o produkci Sony - úspěšnější než bondovka Skyfall a momentálně je pátým nejúspěšnějším filmem studia (přičemž první čtyři místa zabírají filmy se Spider-Manem). Pro Dwaynea Johnsona jde pak o čtvrtý nejúspěšnější film jeho kariéry, přičemž první tři příčky patří sérii Rychle a zběsile
68fa516b
Karen Gillan, Kevin Hart, Dwayne Johnson, Jack Black
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.