Nemůžete se dočkat Blade Runnera 2049? Pusťte si tři krátké předfilmy

Nemůžete se dočkat Blade Runnera 2049? Pusťte si tři krátké předfilmy
Blade Runner: Black Out 2022 | Adult Swim

První dojmy z Blade Runnera 2049: "Neuvěřitelné", "dechberoucí", "mistrovské dílo"

Natěšenost je obrovská a pro ty, co se nemohou dočkat, je tady krátké anime Blade Runner: Black Out 2022. Chcete vědět, co následovalo po konci původního Blade Runnera a předcházelo Blade Runerovi 2049? Japonský mistr Shinichirô Watanabe (Kovboj Bebop) přináší odpověď. Watanabe byl nejen režisérem, ale též autorem vizuelního pojetí a scénáře.

Blade Runner: Black Out 2022

Blade Runner 2049
V rámci propagace Blade Runnera 2049 tak jde již o třetí kraťas, který není jen marketingovým nástrojem, ale též přemostěním mezi původním filmem a událostmi, které v očekávané novince režiséra Denise Villeneuvea posunou děj o 30 let dopředu.
Blade Runner: Black Out 2022 působí ze všech tří kraťasů jako nejsvébytnější dílo. Watanabe nezapře svůj anime trademark, což vůbec nevadí. Zásadní otázka totiž zůstává: Jaká je podstata lidství a jak se mohou replikanti osvobodit od svých pánů?
Blade Runner: Black Out 2022
Blade Runner: Black Out 2022 | Adult Swim
Děj "Black Outu" se odehrává jen tři roky po původním Blade Runnerovi a točí se kolem obrovského výbuchu, který uvrhl celý svět do temnoty a vinu svedl na replikanty. Společnost Tyrell Corporation se hroutí a z lidmi ničených replikantů uniknou jen dva: Iggy a Trixie.
Další krátké filmy, které předchází Blade Runnerovi 2049 a následují po "Black Outu", si přehrajete níže.

2036: Nexus Down

Jared Leto

2048: Není úniku

A fanoušci sci-fi žánru mohou otestovat znalosti v naší hře.
Poznáte klasické sci-fi filmy podle obrázku?