US tržby: Deadpool dál přepisuje historii

US tržby: Deadpool dál přepisuje historii
Ve jménu Krista
Celosvětově ho totiž dělí od půl miliardy 7 milionů dolarů. A to mluvíme o filmu, který studio nechtělo natočit, protože si na sebe díky eRkovému ratingu nevydělá! Realita je naopak taková, že drsný přístup diváci vítají. Deadpool je nyní - v rámci amerických tržeb - nejúspěšnějším dílem X-Men série a také nejúspěšnějším komiksovým eRkem. Mezi eRkovými filmy všeobecně má ještě co dohánět a na vrchol asi nedosáhne (tam je Gibsonovo Umučení Krista s 370 miliony). Pořád ale půjde o jeden z největších úspěchů nepřístupných filmů vůbec a nejspíš i komiksů všeobecně, což je prostě skvělá zpráva pro všechny postavy, které se v komiksech nechovají dvakrát hezky. Konečně mají díky Deadpoolovi šanci, že se podívají na plátna kin.
us-trzby-deadpool-dal-prepisuje-historii
Čarodějnice
Druhá se udržela Kung Fu Panda 3, která naopak zaostává za očekáváním. Po čtyřech týdnech má celosvětově na kontě 297 milionů dolarů a podle všeho už čísla moc neporostou. A to dvojka svého času vydělala milionů 655. Tady se studiu pětiletá pauza vážně nevyplatila. Do kin během té doby přišla řada jiných animáků a pandastické dobrodružství ztratilo očividně na diváckém lesku. Třetí skončila snaživá kapitola z Bible Ve jménu Krista, která to odvážně zkusila optikou nevěřícího. Snímek natočil Kevin Reynolds (Robin Hood, král zbojníků, Vodní svět) a kritici ho ocenili jako lepší průměr. Startovné za 11 milionů dolarů vypadá hrozivě, ale film stál jen o 9 více.
us-trzby-deadpool-dal-prepisuje-historii
Čarodějnice
Na čtyřce debutuje hororová Čarodějnice, kterou provází výborná pověst z festivalů. Současně často padalo, že nejde (navzdory oslavným recenzím) o film pro mainstreamového diváka, což skromných úvodních 8 milionů potvrzuje. Poslední nováček v TOP10 skončil na šestém místě. Jde o sportovní drama Race, nikoli špatné, ale ničím zajímavé (pokud jde o žánr). Otvírák za 7 milionů a lehce nadprůměrné známky dávají tušit, že jakkoli nejde o nějaký průšvih, za nějaký pátek si na tenhle film nikdo nevzpomene. Nejzajímavější je na něm asi to, že ho natočil Stephen Hopkins (Predátor 2).
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.