Robin Hood, král zbojníků

77%
Robin Hood, král zbojníků

Rok 1194. Robin z Locksley unikne z maurského zajetí v Jeruzalémě a vrací se do Anglie. V Nottinghamu se dozvídá, že jeho otec byl zabit, protože se odmítl připojit k tažení šerifa z Nottinghamu proti králi Richardovi. Robin se svým přítelem Azeemem naleznou útočiště v Sherwoodském lese, který ovládají zbojníci, vedení Malým Johnem a Willem Scarlettem. Robin se stává vůdcem bandy, která se denně rozrůstá o uprchlíky před šerifovou krutostí. Králova sestřenice Mariana, jejíž ochranu svěřil do Robinových rukou dívčin zemřelý bratr, je unesena šerifem, který chce sňatkem s ní podpořit svůj nárok na anglický trůn. Několik zbojníků je zajato a Will se nabídne šerifovi, že Robina zabije výměnou za znovuzískanou svobodu. Plánovanou popravu zbojníků a šerifovu svatbu překazí Robin se svými lidmi odvážným přepadením Nottinghamského hradu. Robin se smíří s Willem, který je jeho nevlastním bratrem a v souboji zabije proradného šerifa. Na svatbu Robina a Mariany, která se koná v Sherwoodském lese, se dostaví nečekaný host - král Richard - Lví srdce.




Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Raynoldsovo zpracování příběhu Robina Hooda je za mě jedno z nejlepších vůbec. Možná by stálo za to příběh oprášit, udělat třeba trošku akčnější verzi s dnešními trikovými možnostmi. V dobrých rukou by to mohlo dobře dopadnout. Ale k tomuto filmu.. hodně pomohlo obsazení Kevina Costnera a Morgana Freemana. Děj je přehledný.. prostě to jako celek funguje.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
6
Proč to má probůh dvě a čtvrt hodiny? Koho to napadlo? Co mohlo být přes všechnu spatlanost dobrým dobrodružným filmem, tak je zdlouhavou blbosti.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Příběh zbojníka Robina Hooda, krásné Marion, mouřenínského bojovníka a zlého šerifa z Nottinghamu jsme viděli milionkrát. Tato výpravná a drahá adaptace režiséra Kevina Reynoldse se stopáží, která třeba mě osobně přijde delší, než ve skutečnosti je, je především romantickým snímkem než dobrodružným filmem, ale mezi ostatními je rozhodně jedna z těch povedenějších.

Dodatečné informace

Původní název:
Robin Hood: Prince of Thieves (více)
  • USA Robin Hood, král zbojníků
  • USA Robin Hood: Prince of Thieves
  • USA Kráľ zbojníkov Robin Hood
Premiéra v ČR:
22. 11. 1991
Země původu:
USA
Rozpočet:
48 mil. USD
Tržby:
390,49 mil. USD (celosvětově)

Podobné


Powered byJustWatch