US tržby: Tým Avengerů je v kursu, divoká dvojka Sofía Vergara a Reese Witherspoon takové štěstí nemají

US tržby: Tým Avengerů je v kursu, divoká dvojka Sofía Vergara a Reese Witherspoon takové štěstí nemají
Paul Walker v Rychle a zběsile 7 | Universal
Přestože trailery působily poměrně zábavně, film je prý nefalšované utrpení. A není to jen o "zlých recenzentech", mezi nimiž se našlo pouhých 7 ze 110, kteří ohodnotili film jako nadprůměrnou zábavu. I sami diváci na IMDB jsou skoupí na lepší čísla a film má momentálně 4.6 z 10 (a bude se klesat).
Divoká dvojka přirozeně neměla ambice na to srazit k zemi Ultrona. Solidní komediální žánrovky ale umí z diváků o premiérovém víkendu vyrazit 20 až 30 milionů. Mizerné ohlasy každopádně zapracovaly, díky čemuž si film odnesl pouhých 13. Na druhé místo to sice stačilo, ale jen proto, že na dalších pozicích jsou vytrvalci, kteří jsou v kinech již několik týdnů (a jejich tržby přirozeně s nástupem Avengers: Age of Ultron výrazně ochably).
Jeremy Renner
Avengers: Age of Ultron | Marvel Studios
A samotní Avengers? Perfektní výsledky, nikoli však zdrcující. Pořád totiž zaostávají s prvním dílem a je jasné, že se mu nejspíš nevyrovnají. Určitě se to nepovede v Americe, kde první díl vydělal masivních 623 milionů dolarů. Dvojka má momentálně 312, což je o 60 milionů méně, než kolik měla za stejné období jednička. A rozdíl se bude s následujícími týdny zvětšovat. Pořád každopádně platí, že je značka veleúspěšná, neboť má po dvou týdnech na celosvětovém kontě 874 milionů. Marvel vládne světu.
Zmínit si zaslouží ještě Rychle a zběsile 7 (tentokrát čtvrté), které celosvětově ztrácí na první Avengers již pouhých 52 milionů. Upřímně, asi je nedá (nástup Ultrona filmu vzal většinu diváků), přesto jde o obdivuhodný výsledek, jenž (navzdory tragické smrti Paula Walkera) neočekávali ani ti nejoptimističtější analytici. Osmička má cestičku pěkně zametenou.
Celý žebříček najdete v našem pravidelném kompletním výpisu US tržeb.