Kdo je největší vycházející hereckou hvězdou? Nominace na prestižní ceny odhalují kandidáty

Kdo je největší vycházející hereckou hvězdou? Nominace na prestižní ceny odhalují kandidáty
Phoebe Dynevor, Jacob Elordy a Ayo Edebiri | Getty Images
Phoebe Dynevor
Phoebe Dynevor

Herečka

Mezi nominovanými je Phoebe Dynevor, kterou divačky a diváci znají z filmu Fér hra (Fair Play, 2023) nebo ze seriálu Bridgertonovi (Bridgerton, 2020), kde v první řadě ztvárnila protagonistku Daphne.
Jacob Elordi
Jacob Elordi

Herec

Dalším z kandidátů je Jacob Elordi, jediný muž mezi nominovanými. Poprvé se do povědomí veřejnosti zapsal v seriálu Euforie (Euphoria, 2019), v letošním roce upoutal především ve dvou filmech – Priscilla Sofie Coppoly, kde si střihl Elvise Presleyho, a v ambiciózním dramatu Saltburn Emeraldy Fennell.
Ayo Edebiri
Ayo Edebiri

Herečka

Ayo Edebiri hrála ve filmu Divadelní tábor (Theatre Camp, 2023), Bottoms (2023) a je známá zejména ze seriálu Medvěd (The Bear, 2022). Za tuto roli získala před pár dny Zlatý glóbus. Ayo je americká komička, spisovatelka, producentka a herečka. Její matka emigrovala z Barbadosu a otec pochází z Nigérie.
Mia McKenna-Bruce
Mia McKenna-Bruce

Herečka

Mia McKenna-Bruce se narodila v anglickém hrabství Kent. Hrála ve filmu Pýcha a přemlouvání (Persuasion, 2022), v seriálu Zaklínač (The Witcher, 2019) a hlavní roli dostala ve snímku Jak mít sex (How to Have a Sex, 2023).
Sophie Wilde
Sophie Wilde
Sophie Wilde se objevila v hororu Mluv se mnou (Talk to Me, 2022), ve filmu The Portable Door (2023) a v thrilleru Babygirl.
Emily
Emily | Warner Bros.
Nominované vybrala porota filmového a televizního průmyslu, v níž zasedá například herečka Daisy Edgar-Jones, Ṣọpẹ́ Dìrísù a Himesh Patel spolu s řadou castingových ředitelů, producentů a expertů a expertek.
V loňském roce si toto ocenění odnesla herečka Emma Mackey, známá především ze seriálu Sexuální výchova, která se ovšem objevila i ve Smrti na Nilu nebo v loňské Barbie. Hlavní roli měla v biografickém snímku o Emily Brontë nazvaném prostě Emily (2022). V dřívějších letech si pro cenu došli například Daniel Kaluuya, Tom Holland, Letitia Wright, John Boyega, James McAvoy a Tom Hardy.
O letošním vítězi či vítězce se rozhodne 18. února na slavnostním večeru v Royal Festival Hall v Londýně.
zdroje: Variety, Screen Daily