Pýcha a přemlouvání

57%
Pýcha a přemlouvání

Filmová adaptace románu Jane Austenové Anna Eliottová. 

V mládí se Anna nechala přítelkyní přemluvit, aby zrušila zasnoubení s nevýznamným námořníkem Frederickem Wentworthem, ačkoli ho velmi milovala. Ten se nyní po letech strávených na moři vrací do rodné Anglie jako vážený a bohatý důstojník britského námořnictva a je odhodlaný najít si nevěstu. Z Anny je stará panna, která se smířil a s tím, že už své štěstí nikdy nenajde, Co se stane, až se bývalí milenci shledají?




Recenze: Pýcha a přemlouvání

Kinobox.cz
60%

Je to taková kombinace Pýchy a předsudku (2005) a Bridgertonových. Rozhovory hlavních hrdinů nejsou tak šroubované, není tu tolik intrik a klevetění, hlavní hrdinka svůj vlastní příběh vypráví jako když si s publikem povídá a nechybí ani modernější hudba v podobě skladby od britské zpěvačky Birdy, ovšem doplněná melancholickým orchestrem jako ze zmíněné Pýchy a předsudku. Jedinou nevýhodou je, že toho povídání s diváky je chvílemi až moc a příběh kvůli tomu postrádá větší poetiku, která dílům Jane Austenové tolik sluší. Navíc by díky tomu dostali i větší prostor další postavy (Frederick, pan Elliot nebo Frederickovi přátelé z námořnictva) a jejich sympatičtí herci, kteří ale i tak podávají slušné výkony. Zvláště pak Richard E. Grant v roli Annina otce, Cosmo Jarvis jako charistmatický Wentworth a šarmantní Henry Golding.


Trickyvoo
Trickyvoo
208 bodů
7
Dakotu zrovna moc nemusím, tak jsem potřebovala trochu přemlouvání, abych se na to podívala a jelikož jsem postrádala nějakou porci kostýmní romantiky, nakonec jsem se přemluvila a ono se mi to docela líbilo. Dakota byla v téhle roli i docela sympatická, Cosmo Jarvis charizmatický, takže člověk jim nakonec fandil. Pro otrodoxní fanoušky Jane Austenové by to asi nebylo, ale jinak se jednalo o celkem příjemný snímek.

Dodatečné informace

Původní název:
Persuasion (více)
  • USA Pýcha a přemlouvání
  • USA Persuasion
Premiéra v ČR:
15. 7. 2022
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch