Do Karlových Varů přijede režisér Thora a "upír" Robert Pattinson!

Do Karlových Varů přijede režisér Thora a "upír" Robert Pattinson!
Robert Pattinson / Thor: Ragnarok | Summit Entertainment, Marvel Studios
Robert Pattinson
Robert Pattinson
Robert Pattinson převezme Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary na samotném zakončení festivalu v sobotu 7. července. Dramaturgové přehlídky ocení hercovu výraznou spolupráci na zásadních filmech současných režisérských veličin.
Mimořádný kritický ohlas zaznamenal snímek Dobrý časy (2017) Bennyho a Joshe Safdieových, ve kterém Pattinson ztvárnil jednu z hlavních rolí. Snímek byl uvedený loni na filmovém festivalu v Cannes, posléze na karlovarském festivalu a získal pět nominací na Film Independent Spirit Award. MFF Karlovy Vary uvedl v roce 2014 i futuristický western Tulák s Pattinsonem a Guyem Pearcem v hlavních rolích.
Filmografie Roberta Pattinsona zahrnuje nejen velkorozpočtové filmy a u teenagerů populární Twilight ságu, ale představuje také spolupráci na dalších, často nezávislých projektech se zajímavým tématem či výraznými filmaři. Robert Pattinson se objevil v nové adaptaci slavného Maupassantova Miláčka (2012), s Davidem Cronenbergem natočil temnou futuristickou vizi Cosmopolis (2012) a snímek Mapy ke hvězdám (2014). Pattinson si dále zahrál například jednu z hlavních rolí v dobrodružném snímku Ztracené město Z (2016).

Ztracené město Z: Trailer

James Gray, Charlie Hunnam, Robert Pattinson, Sienna Miller, Tom Holland
Dalšími nově oznámenými festivalovými hosty budou režisér Taika Waititi a producent Carthew Neal, kteří v současné době natáčejí v České republice snímek Jojo Rabbit (2019). Novozélandský režisér Taika Waititi natočil divácky úspěšný snímek Co děláme v temnotách (2014), který byl, stejně jako jeho další film Hon na pačlověky (2016), uveden v Karlových Varech. Největšího komerčního úspěchu dosáhl Waititi díky marvelovské novince Thor: Ragnarok (2017).
Taika Waititi
Králíček Jojo | Fox Searchlight
Carthew Neal je novozélandský filmový a televizní producent, který dlouhodobě spolupracuje s režisérem Taikou Waititim na filmových a televizních projektech. V roce 2016 získal ve své domovské zemi ocenění jako Nezávislý producent roku a rovněž byl zařazen do prestižního výběru časopisu Variety – Variety´s 2016 Producers to Watch.