HBO slaví 50. výročí a opětovně zpřístupní řadu svých nejpopulárnějších seriálů. Objeví se ale i Sherlock či Ježek Sonic 2

HBO slaví 50. výročí a opětovně zpřístupní řadu svých nejpopulárnějších seriálů. Objeví se ale i Sherlock či Ježek Sonic 2
Příběh služebnice (2017) | Hulu

Zajímavé novinky

1. listopadu

Superman a Lois (2021)

Každé úterý bude přibývat nová epizoda druhé série, dohromady jich bude deset. Clark Kent neboli Superman, nejslavnější superhrdina na světě, a novinářka Lois Lane čelí dosud největší výzvě. Stresu a problémům pracujících rodičů v dnešní společnosti. A to po letech konfrontací se superpadouchy, monstry pustošícími Metropolis a mimozemskými útočníky odhodlanými vyhladit lidskou rasu. A to není všechno, starostliví rodiče si musejí klást otázky, zda synové Jonathan a Jordan časem nezdědí superschopnosti po svém otci.
hbo-max-listopad-hbo-slavi-50-vyroci-a-opetovne-zpristupni-radu-svych-nejpopularnejsich-serialu-objevi-se-ale-i-sherlock-ci-jezek-sonic-ii
Příběh služebnice (2017) | Hulu

2. listopadu

Sherlock (2010)

Tento britský seriál získal celkem devět cen Emmy. Nyní se na HBO Max objeví jeho druhá a třetí řada. V té se Sherlock snaží dostat ze zhoubného vlivu nebezpečně krásné a třeskutě inteligentní dominy Irene Adler a odhalit její pravé zájmy.

Trailer: Sherlock

Sherlock

5. listopadu

Shrek: Zvonec a konec (2010)

Shrekovi se stýská po starých časech, kdy byl ještě skutečným zlobrem, a tak podepíše kouzelnou smlouvu se skřetem Rampelníkem. Stává se tak znovu netvorem. Jenže v tu chvíli se celý pohádkový svět obrací vzhůru nohama. Oslík si najednou ne a ne vzpomenout na svého nejlepšího přítele, z Fiony je drsná princezna-bojovnice a obtloustlý Kocour v botách se sotva valí. Mají jen čtyřiadvacet hodin na to, aby společnými silami zrušili účinky smlouvy a vše vrátili zpět do starých kolejí.

Trailer: Shrek: Zvonec a konec

6. listopadu

Ježek Sonic 2 (2022)

Když doktor Robotnik (Jim Carrey) uvízl na Houbové planetě, ztratil ježek Sonic jediného nepřítele, který za něco stál, a tak se začal nudit. To jeho největšího kámoše, šerifa Toma (James Marsden), dost stresuje. Jenže vynalézavý Robotnik uniknul ze svého vězení a vrátil se na Zemi. Navíc se spojil s Knucklesem, chlupatou červenou koulí plnou zloby a unikátních schopností, které jsou podobné těm Sonicovým. Sonicovi se tak splní sen a vrací se do hry s plnou parádou.

Trailer: Ježek Sonic 2

Ježek Sonic 2

7. listopadu

Příběh služebnice (2022)

HBO zpřístupní pátou řadu tohoto seriálu, v němž sledujeme příběh služebnice Offred, dříve obyčejné June Osborne (Elisabeth Moss), která spolu s několika dalšími trýzněnými ženami zabila tyranského velitele Freda Waterforda. Z mučednice se tak stal naprosto nový člověk.
hbo-max-listopad-hbo-slavi-50-vyroci-a-opetovne-zpristupni-radu-svych-nejpopularnejsich-serialu-objevi-se-ale-i-sherlock-ci-jezek-sonic-ii-6
Příběh služebnice (2017) | Hulu

19. listopadu

Čas zabíjet (1996)

Film o afroameričanovi Carlovi Lee, který zastřelí v soudní budově dva muže, uvězněné za znásilnění a těžké poranění jeho desetileté dcerky. Sám tak nakonec stane před bělošskou porotou, která má rozhodnout o jeho vině. Za obhájce si zvolí začínajícího bílého advokáta, který přijme pomoc emancipované studentky práv. Z případu se stane politická záležitost, která aktivizuje i členy Ku-klux-klanu.
hbo-max-listopad-hbo-slavi-50-vyroci-a-opetovne-zpristupni-radu-svych-nejpopularnejsich-serialu-objevi-se-ale-i-sherlock-ci-jezek-sonic-ii-7
Čas zabíjet (1996) | Warner Bros.

Originální tituly od HBO

1. listopadu

Avenue 5 (2020)

Komediální příběh tohoto seriálu je zasazený do čtyřicet let vzdálené budoucnosti, kdy sluneční soustava leží každému u nohou. Kapitán vesmírné výletní lodi Avenue 5 Ryan Clark (Hugh Laurie, nejznámější jako doktor House) je zdvořilý, navenek vyrovnaný, sebejistý a sympatický. V každé krizi se na něj můžete spolehnout. Dále se setkáte s Hermanem Juddem, miliardářem stojícím za Avenue 5 i za celým impériem Judd, zahrnujícím hotely, fitness kluby a vesmírný turismus. Na HBO Max se v listopadu zpřístupní jeho druhá řada.
hbo-max-listopad-hbo-slavi-50-vyroci-a-opetovne-zpristupni-radu-svych-nejpopularnejsich-serialu-objevi-se-ale-i-sherlock-ci-jezek-sonic-ii-8
Avenue 5 (2020) | Home Box Office (HBO)

3. listopadu

Linsanity: 38 bodů v Garden (2022)

Krátký dokumentární film, který zkoumá vliv zázračného hráče NBA Jeremyho Lina, když hrál v sezóně 2011–2012 za New York Knicks, a kulturního fenoménu známého jako Linsanity, který v roce 2012 zachvátil New York a vůbec celé sportovní USA.

Vzpomínky na vraždu (2022)

Dokumentární záznam velmi složitého případu šesti lidí, kteří byli v roce 1985 odsouzení za znásilnění a vraždu osmašedesátileté Helen Wilson z města Beatrice v Nebrasce. Přestože se pět ze šesti obžalovaných původně ke spáchání trestného činu přiznalo, byla skupina v roce 2009 zproštěná viny poté, co opětovně proběhly testy DNA. Rozhodnutí soudu mnohé pobouřilo, včetně příbuzných Helen. Každý čtvrtek budou přibývat zbylé epizody série, celkem jich bude šest.

Slib (2021)

Dokumentární seriál zkoumající organizaci NXIVM, jemuž na HBO Max přibude druhá série, v níž bude zahrnutých celkem šest epizod. A co je to organizace NXIVM? Ocitla se v centru pozornosti poté, co byli její hlavní představitelé v čele se zakladatelem Keithem Ranierem obvinění z obchodování s bílým masem a ze spiknutí.

4. listopadu

John Oliver: Co týden dal a vzal (2022)

John Oliver, jedna z nejzábavnějších osobností americké televizní scény posledních let. Ve svých satirických talk show nabízí aktuální pohled na týden v politice a v médiích. V každém půlhodinovém dílu pořadu, který nabízí celkem devět sezón po zhruba 30 minutách, tento třiačtyřicetiletý bavič komentuje nejrůznější sociální, politické či kulturní otázky, které ovlivňují nejen USA, ale i celý svět. Nechybí ani slavní hosté a hostky.
hbo-max-listopad-hbo-slavi-50-vyroci-a-opetovne-zpristupni-radu-svych-nejpopularnejsich-serialu-objevi-se-ale-i-sherlock-ci-jezek-sonic-ii-10
John Oliver: Co týden dal a vzal (2014) | Home Box Office (HBO)

7. listopadu

Bílý lotos (2022)

Titul nabízí pronikavý pohled do luxusního havajského letoviska a sleduje vskutku pestrou škálu hotelových hostů během jejich týdenní dovolené. A každým dalším dnem na povrch vyplouvá krutá pravda – zdánlivě dokonalí turisté, usměvaví zaměstnanci hotelu i samotný resort mají své mouchy. A že jich není málo. Nově zde přibude jeho druhá série, která bude mít sedm epizod, nové protagonisty a protagonistky (vyjma jedné) a také nové prostředí – bude se odehrávat v Itálii.

Trailer: Bílý lotos

Bílý lotos

10. listopadu

Politická odysea: Rok první (2022)

Dokumentární film, který zachycuje dramatický první rok Bidenovy vlády i prezidentovu snahu změnit zahraniční politiku a národní bezpečnost USA. Jak Bidenova administrativa zvládá bojovat za možnosti světové demokracie?

18. listopadu

Znovu u mikrofonu s Bobem Costasem (2021)

Legendární televizní hlasatel Bob Costas, osmadvacetinásobný držitel ceny Emmy, přináší ve druhé řadě svého seriálu exkluzivní rozhovory s největšími osobnostmi z oblasti sportu, zábavy a populární kultury a také zajímavé debaty na nejaktuálnější sportovní témata.

Sektor (2022)

Seriál sleduje skupinu ambiciózních dvacátníků, kteří se snaží budovat svou kariéru a budoucnost. Společně soutěží o omezenou nabídku stálých pracovních míst v jedné z předních londýnských investičních bank. Jejich vztahy se ovšem začnou velice rychle měnit poté, co je pohltí organizace. Postavy zde zažívají své první úspěchy a prohry a začínají si uvědomovat, že život možná není jen honba za penězi a lepším postavením. Na HBO Max přibude druhá série.
hbo-max-listopad-hbo-slavi-50-vyroci-a-opetovne-zpristupni-radu-svych-nejpopularnejsich-serialu-objevi-se-ale-i-sherlock-ci-jezek-sonic-ii-11
Sektor (2020) | Home Box Office (HBO)

25. listopadu

Los Espookys (2021)

Seriál sleduje skupinku přátel z Mexico City, kteří promění svou lásku k hororům v byznys. Laskavý leč naivní Renaldo, blázen do hrůzostrašných a krvavých filmů, založí s přáteli firmu Los Espookys. Titul nyní pokračuje svou druhou sérií.

Trailer: Los Espookys

Los Espookys

26. listopadu

Jeho temné esence (2019)

První série seriálu o osiřelé Lyře (Dafne Keen), která je zdánlivě obyčejná, ale odvážná dívka pocházející z jiného světa, v němž jsou věda, teologie a magie vzácně propojené. Jednoho dne ale beze stopy zmizí její kamarád, a tak se rozhodne po něm pátrat. Podaří se jí odhalit zlověstné spiknutí, jehož součástí jsou únosy dětí, a snaží se porozumět záhadnému jevu zvanému prach. Lyra poté cestuje paralelními světy, z nichž jeden se nápadně podobá tomu našemu, a potká statečného chlapce Willa, jenž vlastní zázračný nůž schopný vyřezávat okna mezi jednotlivými světy. Společně narážejí na neobyčejné bytosti a nebezpečná tajemství. Osud živých i mrtvých spočívá v jejich rukou.

Trailer: Jeho temné esence

Jeho temné esence

50. výročí

HBO slaví půlstoletí svého působení na trhu, a tak přináší řadu legendárních seriálů (přesněji jejich první tři epizody) ze své produkce.

1. listopadu

True Blood: Pravá krev (2008)

Populární upírská romance zve diváky a divačky do fiktivního městečka Bon Temps v Louisianě, kde servírka Sookie Stackhouse (Anna Paquin) slyší to, co si lidé potajmu myslí. Žánrově se tato podívaná řadí mezi fantasy horory.

2. listopadu

Sex ve městě (1998)

Tento ikonický seriál se ženám jakéhokoli věku a povahy snad nikdy neomrzí. Ať už je zajímá móda, život v New Yorku, feminismus všedního dne nebo opravdoví muži, nezadaní a pokud možno ideální. Carrie je chytrá, zvídavá a velmi žádaná úspěšná žena. Přesto ale žije sama. To ovšem hodlá změnit, a tak se společně se svými třemi rovněž nezadanými kamarádkami rozhodne najít osudového partnera.
hbo-max-listopad-hbo-slavi-50-vyroci-a-opetovne-zpristupni-radu-svych-nejpopularnejsich-serialu-objevi-se-ale-i-sherlock-ci-jezek-sonic-ii-12
Sex ve městě (1998) | Home Box Office (HBO)

3. listopadu

The Wire: Špína Baltimoru (2002)

Sledujeme vyšetřování případů spjatých s drogami a vraždami v jednom z nejnebezpečnějších amerických měst – Baltimoru. Celé to ovšem vidíme nejen očima policie, ale i samotných pachatelů trestných činů.

4. listopadu

Rodina Sopránů (1999)

Tony Soprano je průměrný byznysmen v nejlepších letech, který má poslušnou ženu a neposlušného syna. A také psychiatričku, které Tony zapomněl říct, že je šéfem mafie.

5. listopadu

Larry, kroť se (2000)

Scenárista, producent a komik Larry David představuje scenáristu, producenta a komika Larryho Davida. Se snahou co nejvěrněji zachytit realitu sleduje každá epizoda již řečeného Davida, kterak se potýká s fiktivními i reálnými osobnostmi.

Trailer: Larry, kroť se

Larry, kroť se

8. listopadu

Pozlacený věk (2021)

Příběh začíná v roce 1882, kdy se nemocná dcera jižanského generála Marian Brook přestěhuje do honosného newyorského domu ke svým staromódním tetám. V doprovodu vzdělané Afroameričanky Peggy Scott se zaplete do společenského střetu s nehorázně bohatými sousedy.

Trailer: Pozlacený věk

Pozlacený věk

10. listopadu

Boj o moc (2018)

Seriál zkoumá témata politiky, moci, peněz a rodiny. Pojednává o bohaté, ale dysfunkční rodině, v jejímž čele stál donedávna Logan Roy (Brian Cox), generální ředitel jedné z největších mediálních a zábavních organizací na světě.

11. listopadu

Barry (2018)

Barry je bývalý mariňák, nyní podřadný nájemný vrah ze středozápadu. Vydává se do Los Angeles, kde má za úkol spáchat po letech další vraždu. Nakonec ale trochu změní plány, nachází totiž útočiště ve skupině talentů losangeleské divadelní scény.

12. listopadu

Lakers: Vzestup dynastie (2022)

Drama zasazené do sportovního prostředí se vrací do 80. let minulého století a zachycuje profesní i osobní život legendárního basketbalového týmu Los Angeles Lakers, jenž se stal symbolem své doby na hřišti i mimo něj.
Text vychází z oficiálního newsletteru HBO Max.

Kinolog: Jak moc musel Adam Mišík fetovat, aby mohl hrát dealera?

Snímek BANGER. je spíš komedie, která se až ke konci překlopí v drama. Možná nejlepší český film roku je natolik propojený s hudbou, že i celá recenze je tentokrát hlavně hudební.