Trailer na očekávaného Ant-Mana, který odstartuje pátou fázi marvelovského vesmíru, je konečně venku!

Trailer na očekávaného Ant-Mana, který odstartuje pátou fázi marvelovského vesmíru, je konečně venku!
Ant-Man a Wasp: Quantumania | Marvel Studios
Oblíbený Ant-Man s tváří Paula Rudda se zatím objevil ve dvou sólových filmech a také v týmovkách Captain America: Občanská válka a Avengers: Endgame, avšak s mnohovesmíry, jež opanují čtvrtou fázi Marvel Cinematic Universe, si jej zatím příliš nespojujeme. To se ale změní v novince Ant-Man a Wasp: Quantumania, která v únoru odstartuje pátou fázi MCU a nyní se představuje v první upoutávce.
Rudd se znovu vrací jako sympatický a veřejností přehlížený superhrdina Scott Lang, jenž bude tentokrát čelit životní výzvě. Společně s dcerou Cassie (Kathryn Newton), přítelkyní Hope (Evangeline Lilly) a jejími rodiči Hankem (Michael Douglas) a Janet (Michelle Pfeiffer) totiž uvízne ve skrytém vesmíru, jehož součástí je bohužel také padouch Kang Dobyvatel. Toho po debutu v seriálu Loki znovu ztvárňuje herec Jonathan Majors a půjde o hlavního zloducha celé páté fáze, s nímž se počítá rovněž pro filmy Avengers: The Kang Dynasty (2025) a Avengers: Secret Wars (2026).
Ant-Man a Wasp: Quantumania
Ukázka začíná v našem světě, kde si Lang zatím odbyl všechna svá dobrodružství – jednička i dvojka Ant-Mana nabídly spíše samostatné příběhy, které do linie Avengers přímo nezasahovaly. Po neuvážlivých hrátkách Cassie, které dají vzpomenout na zásadní zvrat v posledním Spider-Manovi, se ale dění přenese do alternativní reality a naváže na princip mnohovesmírů, v nichž je možné prakticky cokoli – dokonce i herecká účast Billa Murrayho, jenž se ukáže v jediném krátkém záběru.
Moc konkrétních informací se nedozvíme a musí nám stačit představení arcipadoucha Kanga a koláž fantastických scenérií. Scénář navíc obstaral Jeff Loveness, jenž od čtvrté série píše úspěšný seriál Rick a Morty. A ten vychází právě z cestování mezi různými dimenzemi a alternativními vesmíry, tudíž příběh nového Ant-Mana by měl být v dobrých rukou.
Na režisérskou židli se vrátil Peyton Reed, jenž obstaral oba předchozí díly, a v tandemu s Lovenessem jistě opět dohlédl na prolínání epické, prostorově vynalézavé akce s příjemným humorem. Trailer zatím volí jen náznaky dramatu i nepřeberných vizuálních možností, ale fanoušci a fanynky už si datum 16. února 2023, kdy má Ant-Man a Wasp: Quantumania tuzemskou premiéru, jistě v kalendáři tučně vyznačili.

Kinolog: Marilyn Monroe týraná po své smrti. A s ní na Netflixu šíleným filmem i publikum

Snímek Blonde má dlouhých 160 minut. Většina diváků a divaček ho prý vypíná po 10 až 20 minutách. Je opravdu tak hrozný? To, že vadí „běžnému publiku“, se dalo předpokládat. Proč ho ale odmítají i ti náročnější a kultivovanější?