Top kina ČR: Gigantická srážka s Měsícem musela vyklidit pole české komedii z vlaku, který nikdo neřídí

Top kina ČR: Gigantická srážka s Měsícem musela vyklidit pole české komedii z vlaku, který nikdo neřídí
Moonfall | Bioscop
5. MOONFALL (USA)
Moonfall: teaser trailer | Lionsgate
tržby 1 milion 632 tisíce Kč / návštěvnost 9 240 diváků / 181 kino
Roland Emmerich platí za krále katastrofických blockbusterů, kterým nicméně zvonil umíráček už před více než deseti lety. Tentokrát Zemi hrozí srážka s Měsícem, a jak se zdá, publikum to nechává chladným. Svědčí o tom tuzemské čtvrté místo o premiérovém víkendu pro severoamerický otvírák za 10 milionů dolarů. Tenhle žánr v klasické podobě už zkrátka nefunguje. Chce to změnit pojetí, jak například ukázal v prosinci uváděný netflixovský hit K zemi hleď!

4. ZPÍVEJ 2 (USA)
Zpívej 2
tržby 1 milion 877 tisíc Kč / návštěvnost 12 525 diváků / 108 kin
Sedm víkendů v řadě se mezi divácky nejoblíbenějšími tituly drží animovaný muzikál Zpívej 2. Na kontě má 117 tisíc diváků a 17 milionů korun v rámci tržeb a drží se na špici rodinných snímků. Celosvětově zatím vydělal 291 milion dolarů, přičemž první film utržil před šesti lety 634 mega, tedy více než dvojnásobek.

3. SRDCE NA DLANI (Česká republika)
Srdce na dlani | CinemArt
tržby 2 miliony 672 tisíce Kč / návštěvnost 16 222 diváci / 114 kin
Za tři víkendy od premiéry vidělo tuzemskou romantickou komedii Srdce na dlani jen něco málo přes 100 tisíc diváků. Největším trumfem tvůrců a distributora byl fakt, že film má na svědomí stejný tým, který natočil divácky superúspěšné Ženy v běhu. Jenže dvakrát do stejné řeky... Spider-Man tak bude na svého nástupce ještě dlouhou dobu čekat.

2. SPIDER-MAN: BEZ DOMOVA (USA)
Spider-Man: Bez domova
tržby 2 miliony 694 tisíce Kč / návštěvnost 16 367 diváků / 86 kin
Pavoučí muž je na druhou příčce (svedl napínavou přetahovanou s romantickou komedií Srdce na dlani a mohl ve výsledku ještě o jedno pole klesnout). Veleúspěšný blockbuster již brzy napočítá 600 tisíc návštěvníků. Fenomén ikonických komiksových hrdinů z dlouhodobého pohledu vládne kinům, která plní v tomto případě hlavně teenageři. Kdo by se mohl stát komerčně úspěšným nástupcem známého Spideyho? Co třeba adaptace videohry Uncharted? Premiéru má už tenhle čtvrtek...

1. MIMOŘÁDNÁ UDÁLOST (Česká republika)
Mimořádná událost | CinemArt
tržby 4 miliony 47 tisíc Kč / návštěvnost 25 881 divák / 225 kin
Mimořádný počet sálů, skvělá pověst autora ceněných a populárních Vlastníků (držitel třech Českých lvů, téměř 300 tisíc diváků v kinech) a komediální žánr přitáhl největší diváckou pozornost k novince Jiřího Havelky. Jeho vlak bez strojvedoucího se svéráznými pasažéry na palubě pokořil jak Spider-Mana, tak tuzemskou romanťárnu Srdce na dlani. Kvalitou ani návštěvností se to Vlastníkům ani zdaleka nepřiblíží, ale pro tuzemské filmaře, distributory a kinaře alespoň nějaká pozitivní zpráva těsně před rozvolněním coronavirových opatření. Ale o tom až za týden.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.