Remake jednoho z nejlepších akčňáků nového tisíciletí míří na Netflix pod dohledem Michaela Baye

Remake jednoho z nejlepších akčňáků nového tisíciletí míří na Netflix pod dohledem Michaela Baye
Zátah | 2012 - Sony Pictures Classics
Remake Zátahu je v přípravě prakticky od premiéry originálního snímku. Nyní bylo nově oznámeno, že zamíří na Netflix, přičemž režie se ujme Patrick Hughes. Ten má na kontě snímky Zabiják & bodyguard a Expendables: Postradatelní 3, tedy žánrově spřízněné, v akci ovšem nijak výrazné kousky.
Pokud nebude mít Hughes za zády samotného Evanse z pozice výkonného producenta, o čemž nové zprávy neinformují, není pravděpodobné, že by v rámci akce předvedl podobný nářez, jaký se povedl Zátahu i jeho neméně povedenému pokračování z roku 2014, které také napsal a režíroval Evans.
Zátah
Zátah | 2012 - Sony Pictures Classics
Zátah z roku 2011 sledoval speciální elitní indonéský policejní oddíl, který má za úkol proniknout do přísně střeženého činžovního domu na předměstí Jakarty a zajmout šéfa gangu, který obývá horní patro. Tým je však brzy prozrazen a z domovního telefonu se ozve lakonický šéfův rozkaz: „Kdo z nájemníků pomůže zabít policisty, bude už navždy bydlet zadarmo.“ Malé skupince, která přežije následující krvavou lázeň, tak nezbude nic jiného než se vydat směrem vzhůru, jedinou cestou, jež jim může zajistit přežití.
Původní snímek dominoval neustálým přívalem explicitní adrenalinové akce s dokonale propracovanou choreografií, která měla – podobně jako starší kousky režiséra Johna Woo – téměř charakter krvavého baletu. Je proto otázkou, co s takovou látkou hodlá udělat pod svým dohledem Michael Bay. Bez zajímavosti není to, že Hughes byl k režii remaku Zátahu již jednou přivolán, a to v roce 2014. O rok později ale odstoupil a jeho místo tehdy zaujal Joe Carnahan (Mezi vlky), který chtěl do hlavní role Franka Grilla.