Tom Hardy rozpoutá s režisérem kultovních Zátahů krvavé akční peklo

Tom Hardy rozpoutá s režisérem kultovních Zátahů krvavé akční peklo
Tom Hardy | Warner Bros.
Britský scenárista a režisér Gareth Evans je můj velký oblíbenec a každou zprávu o jeho nových projektech vyhlížím s obrovskou dychtivostí. Jde přitom o relativně mladého tvůrce (nar. 1980), který zatím natočil pouze pár filmů a spolupracoval na jednom seriálu. Jenomže dva z té hrstky filmů se prakticky ihned po svém uvedení zařadily mezi klasiku akčního žánru. Řeč je o kultovních indonéských snímcích Zátah a Zátah 2, dvojici temných a zatraceně brutálních pecek, které svým stylem a libovolnou akční scénou drtí většinu žánrové konkurence. Ve velmi podobném duchu se pak nese i loňský seriál Gangs of London, na němž se Evans podílel jako jeden z hlavních tvůrců a dvě (nejlepší) epizody i sám režíroval.
Zátah
Zátah | 2012 - Sony Pictures Classics
Nyní se objevila zpráva, že Evans podepsal exkluzivní smlouvu s Netflixem (pro nějž už před pár lety natočil drsný horor Apoštol), v níž se zavázal, že bude pro veleúspěšnou streamovací platformu produkovat a režírovat filmy.
Apostle
Apostle | Netflix
Prvním snímek, co pro Netflix natočí, bude akční thriller Havoc, v němž si hlavní roli zahraje Tom Hardy. Film bude vyprávět o událostech po nepovedeném drogovém obchodu, kdy se bude muset protřelý detektiv (doslova) probojovat kriminálním podsvětím, aby zachránil syna mocného politika. Natáčení by mělo začít už v létě v Evansově rodném Walesu.
Nevím, jak vy, ale já se už teď nemůžu dočkat...