Trailer: Armáda superhvězd v čele s Leonardem DiCapriem v černé komedii o tom, že nás všechny zabije kometa

Trailer: Armáda superhvězd v čele s Leonardem DiCapriem v černé komedii o tom, že nás všechny zabije kometa
Jennifer Lawrence a Leonardo DiCaprio v komedii K zemi hleď! (2021) | Netflix
Komediální novinka Adama McKaye (Sázka na nejistotu, Vice), která patří mezi letošní nejambicióznější filmy z produkce Netflixu, se může pochlubit vpravdě ohromujícím hereckým obsazením: Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Timothée Chalamet, Cate Blanchett, Jonah Hill, Mark Rylance, Gena Gershon, Ron Perlman, Michael Chiklis, Ariana Grande, Tyler Perry aj.
Zkrátka absolutní herecký dream team!
Trailer
K zemi hleď! | Netflix
K zemi hleď! vypráví o dvojici podřadných astronomů (DiCaprio a Lawrence), kteří se musí vydat na složitou cestu napříč médii, aby varovali lidstvo před blížící se kometou, která zničí naši planetu.
Pozoruhodně rostoucí režisér, který se z poloburanských komedií s Willem Farrellem v posledních letech přeorientoval na tematicky mnohem ambicióznější projekty (ekonomická krize, vysoká politika), si jako svůj nový projekt vybral hodně podvratnou parafrázi Armageddonu, Drtivého dopadu a dalších filmů, v nichž Zemi hrozí fatální srážka s obřím tělesem z vesmíru.
Pro fandy satiricky laděných černých komedií by tak mohlo jít o hotový zlatý důl, v němž si bude neskutečná plejáda hereckých ikon utahovat z klišé katastrofických filmů, masmédií, americké vlády (prezidentku ztvární Meryl Streep) a bůhví čeho ještě.
Trochu to celé připomíná Burtonův Mars útočí, kde se také sešla tehdejší hollywoodská herecká smetánka a parodovaly se epické sci-fi snímky, tak doufejme, že McKayův počin dopadne ještě lépe.
Na Netflix snímek dorazí 24. prosince.