Kultovní Vymítač ďábla se vrátí. Bude stát spoustu peněz a naváže na taktiku nového Halloweenu

Kultovní Vymítač ďábla se vrátí. Bude stát spoustu peněz a naváže na taktiku nového Halloweenu
Linda Blair ve Vymítači ďábla (1973) | 1973 / 2000 Warner Bros.
Legendární Vymítač ďábla Williama Friedkina bezesporu patří mezi filmy, které by nikdy neměly chybět v žádném žebříčku nejlepších hororů všech dob. Oscarová klasika se v průběhu let dočkala několika pokračování (a před pár lety i seriálové adaptace), žádné z nich se však úspěchu a hlavně kvalitě původního díla nedokázalo vyrovnat. Nyní se však chystá doslova megaprojekt, jenž by mohl k hororovému kultu ze 70. let přivést nové fanoušky. Studio Universal totiž k této značce zakoupilo práva a ve spolupráci se streamovací službou Peacock a na horory zaměřenou produkční společností Blumhouse plánuje natočit filmovou trilogii v hodnotě neuvěřitelných 400 milionů dolarů, jež dějově naváže přímo na první díl.
Max von Sydow, Jason Miller, Linda Blair
Vymítač ďábla | Warner Bros.
O projekt se postará režisér David Gordon Green, který stejný model (ignorování všech pokračování originálního snímku) úspěšně uplatnil u tři roky starého Halloweenu, jenž bude mít letos v říjnu druhý a příští rok třetí díl. V hlavní roli se objeví Leslie Odom Jr. (Hamilton), jenž ztvární otce posednutého dítěte. Ten se rozhodne vyhledat pomoc u ženy, která kdysi zažila totéž se svou dcerou. Tou je Chris MacNeilová, hlavní hrdinka prvního Vymítače, kterou si opět zahraje nyní 88letá Ellen Burstyn! Tudíž stejně jako v případě nových Halloweenů, kde znovu účinkuje ikonická Jamie Lee Curtis, i tady dojde k návratu ústřední herecké hvězdy.
Vymítač ďábla (1973)
Vymítač ďábla (1973) | Warner Bros.
První díl ambiciózního projektu by se měl v kinech objevit 13. října 2023, následující dvě části se možná objeví rovnou na službě Peacock.