John Wick spojí síly s hongkongskou akční legendou

John Wick spojí síly s hongkongskou akční legendou
John Wick (2014) | Lionsgate
V dosavadních třech dílech Johna Wicka se stihlo ve vedlejších rolích objevit už několik zajímavých tváří. Co se týče nepřátel, titulní hrdina v podání Keanu Reevese už musel čelit např. Danielu Bernhardtovi (Krvavý sport 2, Atomic Blonde: Bez lítosti), Michaelu Nyqvistovi, Commonovi, Ruby Rose, dvěma památným záporákům ze Zátahů Garetha Evanse či Marku Dacascosovi (Šílená jízda). Měl však i pár skvěle obsazených přátel a spojenců - Johna Leguizama, Willema Dafoea nebo Halle Berry. A mezi tuto exkluzivní společnost se v chystané čtyřce zařadí i čerstvě obsazený Donnie Yen. Ten si zde zahraje Wickova starého přítele, který je rovněž bývalým profesionálním zabijákem. A kromě toho mají i společné nepřátele...
Donnie Yen
Donnie Yen v Ip Man 3 | Well Go USA Entertainment
Yen patří už přes třicet let mezi největší hvězdy hongkongských akčních filmů. Známý je například z kung-fu série Ip Man a už nejednou se objevil i ve velkých hollywoodských filmech (Blade 2, Rytíři ze Šanghaje, Rogue One: Star Wars Story), takže jeho obsazení do úspěšné a oblíbené akční série vlastně není žádným velkým překvapením. A vidět ho po boku Reevese určitě udělá velkou radost mnoha žánrovým fandům.
O scénář Johna Wicka 4 se postarají Shay Hatten (Armáda mrtvých) a Michael Finch (Americký zabiják), režírovat bude i tentokrát Chad Stahelski, který kromě toho Highlandera.
Natáčení by mělo začít už toto léto, premiéry bychom se tedy mohli dočkat někdy během příštího roku.