TOP kina ČR: Vybraná společnost do parných dnů?

TOP kina ČR: Vybraná společnost do parných dnů?
Rocketman | CinemArt
5. POKÉMON: DETEKTIV PIKACHU (země vzniku: USA)
Pokémon: Detektiv Pikachu
Tržby 1 milion 679 tisíc korun / návštěvnost 11.460 diváků
Pátý skončil komediálně-dobrodružný Detektiv Pikachu inspirovaný japonským fenoménem předešlých dekád. V českých kinech je téměř měsíc a celkem má na kontě přes 24 milionů korun / 173 tisíc diváků. Při rozpočtu 150 milionů dolarů si z celého světa odnáší 392 mega, což neznačí bůhvíjaký hit, ale ani propadák.

4. JOHN WICK 3 (USA)
John Wick 3
Tržby 1 milion 823 tisíc korun / návštěvnost 10.852 diváků
Nesmrtelný zabiják John Wick je zpátky a tuzemská kina brázdí třetí víkend v řadě mezi nejúspěšnějšími. Oblíbená a kritiky uznávají akční série s Keanu Reevesem v hlavní roli si celkově odnáší z českých kin téměř 16 milionů korun a návštěvnost přes 107 tisíc diváků. Což pozitivním ohlasům zas až tolik neodpovídá. Celosvětově má třetí John Wick na kontě 221 milionů dolarů, což je nejvíc ze všech filmů série.

3. ROCKETMAN (Velká Británie, USA)
Rocketman
Tržby 2 miliony 147 tisíc korun / návštěvnost 13.766 diváků
Třetí skončila čtvrteční novinka, hudební životopis inspirovaný muzikantem Eltonem Johnem. "Rakeťák" měl ze všech uváděných snímků, nejvíce kin k dispozici (149), ale na úspěch Bohemian Rhapsody (2018) prozatím nenavázal. A nejspíš ani nenaváže. Recenzenti snímku nicméně dávají taktéž velmi solidní hodnocení.

2. GODZILLA II KRÁL MONSTER (USA)
Godzilla II Král monster
Tržby 2 miliony 151 tisíc korun / návštěvnost 13.026 diváků
4 tisícikoruny rozhodly o pomyslném stříbru pro Godzillu II Krála monster, která šla do kin taktéž minulý čtvrtek. Velkolepý akční blockbuster odkazující na kultovní japonská monstra recenzenty dvakrát nenadchnul, ačkoliv se po povedené jedničce čekal spíš opak. Uvidíme, jak si komerčně povede v USA a dalších světových trzích.

1. ALADIN (USA)
Aladin
Tržby 2 miliony 739 tisíc korun korun / návštěvnost 17.367 diváků
Na tržby i diváky udržel prvenství disneyovský Aladin. Hraně-triková verze animované klasiky nicméně za necelé dva týdny z českých kin získává necelých 8 a půl milionu korun a návštěvnost lehce přes 53 tisíc diváků. Že by "okurkovka"? Celosvětově to při rozpočtu 183 milionů dolarů prozatím dělá 445 mega. Dosáhnou Aladin, džin a spol. na miliardu?
Octavia Spencer
Máma | Universal Pictures
Jak se vedlo dalším čtvrtečním novinkám? Do TOP20 se dostaly opravdu všechny takže kromě výše zmiňovaných ještě tři tituly. Na sedmé příčce skončil hororový thriller Máma (4.550 diváků, 694 tisíc korun) pojednávající o zrádnosti situace, kdy vám neznámá žena poskytne vlastní dům k tomu, abyste si uspořádali alkoholový večírek.
Desátou příčku obsadila komedie Šprtky to chtěj taky (2.058 diváků, 322 tisíc korun) a dvacítku uzavírá pozoruhodný dokumentární film o trojčatech a jednom zvláštním vědeckém experimentu. Tři blízcí neznámí se promítali v pouhých 11 kinech, přišlo na ně 513 diváků a tržby činily 63 tisíc korun.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.