Šprtky to chtěj taky

68%
Šprtky to chtěj taky
Nejlepší kámošky a zároveň nejlepší studentky ve třídě Amy (Kaitlyn Dever) a Molly (Beanie Feldstein) jsou velmi moudré, šikovné ... a dost neoblíbené. Myslí si, že život je ukryt jen v učebnicích a na své spolužáky s horšími známkami se dívají s neskrývaným despektem. Jenže den před ukončením studia si obě najednou uvědomí krutou pravdu - 4 roky šprtání byly v podstatě ztrátou času a ony si mohly užívat přesně jako všichni ostatní. A tak se rozhodnou, že poslední den na střední škole si to všechno vynahradí a roztočí to jak se patří. Čeká je velmi dlouhá noc plná dobrodružství, na jaké je žádná z knih nemohla ani zdaleka připravit. (Forum Film)



hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Superbad nejen primárně pro holky. Olivia servíruje debut jako hrom, vtipný, silný v dialozích, sebevědomý v intimních scénách a navrch přidává pár originálních režijních nápadů (panenky!).
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Jak může distributor poškodit malý indie film? Dá mu český název! V originále Booksmart se dá přeložit všelijak, čeština je bohatý jazyk, ale tohle si tento film nezasloužil. Booksmart je nízkorozpočtový filmeček, který je dívčí variací na dvě dospívající dívky, které v předvečer maturitního plesu zjistí, že se tak dlouho soustředily na studium ve snaze jít na dobrou univerzitu, že zapomněli žít. Rozhodnou se to napravit a zažijí ztřeštěnou noc. Film je to akční, svižný, s řadou ztřeštěných nápadů, ale nikdy nesklouzne k fekálnímu humoru ála Prci, Prci, Prcičky a místy příjemně překvapí zajímavým nápadem, třeba ve scéně kdy se hrdinky po požití drog promění v panenky.
lamps
lamps
15 156 bodů
7
Režijně bezpochyby zvládnuté a zábavně stylizované, zatímco scénáristicky žánrově podvratné, vždy připravené shodit nějaký profláklý motiv sebeuvědomělým ironickým vtípkem. Obě protagonistky jsou sympatické a ve finále mi ani nevadilo, že jedna musela být korpulentní a druhá homosexuální šprtka, protože to má být právě o smazávání rozdílů v dospívání. Přesto se ale nemohu zbavit pachuti nad matematicky vypočítaným zakončením a neochotou vymanit se nějak výrazněji z dlouhodobě nastavené divácké podbízivosti žánru, který se tu přitom tvůrci snaží (A dobré dvě třetiny velmi úspěšně) podkopávat. Po hádce na párty mě to přestalo zajímat a vyvrcholení před celou školou už jsem dokoukal z povinnosti. Lady Bird a Eighth Grade byli přeci jen více autorské a psychologicky upřímnější, byť i Booksmart je filmem pro svou cílovou skupinu inspirativním a pro jakékoli filmové fandy na více než uspokojivé tvůrčí úrovni.

Dodatečné informace

Původní název:
Booksmart (více)
  • USA Šprtky to chtěj taky
  • USA Booksmart
Premiéra v ČR:
30. 5. 2019
Distributor:
Forum Film
Země původu:
USA
Čeština:
Šprtky to chtěj taky je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch