TOP kina USA: John Wick se oficiálně zařadil mezi Hollywoodskou elitu

TOP kina USA: John Wick se oficiálně zařadil mezi Hollywoodskou elitu
John Wick | Lionsgate
V rámci kvalit tam sympatický zabiják Keanu Reevese samozřejmě patřil od začátku. Tržby ale extra závratné nebyly. Jednička si z amerických kin odnesla 43 milionů, celosvětově pak 88. Žádný zázrak, ale na střízlivý rozpočet (20 mega) to bohatě stačilo. U dvojky už zafungovala šeptanda a domácí tržby byly 92 a globálně se do Continentalu vešlo 171 milionů. Nyní tu máme trojku a její čísla jsou přímo fantastická. Film startuje za 57 (první díl měl 14, druhý 30) a celosvětově to již dělá 93 milionů. Za jeden jediný víkend tak Wick dokázal překonat celkové tržby startu téhle skvělé série.
Podívejte se, jak psi reagují na trailer na Johna Wicka 3!
Téma26. 1. 2019
Podívejte se, jak psi reagují na trailer na Johna Wicka 3!
Úspěch je to o to výraznější, že je John Wick 3 prvním filmem, jemuž se povedlo z vrcholu žebříčku sundat megaúspěšné Avengers. I oni ale mají důvod slavit. Pořád totiž slušně vydělávají, film má momentálně na kontě 2,616 miliardy a k prvnímu Avatarovi (aka nejúspěšnějšímu filmu všech dob) mu chybí jenom 172 mega. Pozice nového krále tržeb je už téměř na dosah (a když bude třeba, fanoušci marvelovek se bezpochyby rádi k překonání vyhecují).
Slušně si vede i Detektiv Pikatchu na třetím místě. Jeho celosvětové tržby čítají 290 milionů, což je v rámci adaptací herních hitů solidní nadprůměr a ještě stovka minimálně přibude. O hitu ale ještě úplně rozhodnuto není - Warnery totiž takhle poloanimovaná legrace přišla na nemalých 150 milionů dolarů.
Pokud jde o další novinky, pro ty to dobře nedopadlo. Psí poslání 2 utržilo o úvodním víkendu jen 8 milionů, což je o polovinu méně, než kolik dala jednička a snímek skončil až čtvrtý. Romantické melodrama Slunce je také hvězda si pak na osmém místě došlo pro pouhých 2,5 milionu z 2000 kin.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
top-kina-usa-john-wick-se-oficialne-zaradil-mezi-hollywoodskou-elitu
top-kina-usa-john-wick-se-oficialne-zaradil-mezi-hollywoodskou-elitu-1