Tohle není "džouk". Novým Jokerem by se mohl stát Leonardo DiCaprio!

Tohle není "džouk". Novým Jokerem by se mohl stát Leonardo DiCaprio!
Leonardo DiCaprio
Je to tak, v hledáčku je oscarový Leonardo DiCaprio (Revenant, Vlk z Wall Street, Nespoutaný Django). Zprávu přinesl server The Hollywood Reporter. A rozhodně se nejedná o pouhý bláznivý "džouk". Jako o jednom z producentů Jokerova originu totiž studio uvažuje o kultovním Martinu Scorsesem. Ten si spolupráci s hvězdným DiCapriem oblíbil; natočili spolu 5 filmů, naposledy zábavného Vlka z Wall Street.
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio
Jared Leto (Joker v Sebevražedném oddílu) navíc před časem z hledáčku producentů coby adept na hlavní roli Jokera vypadl, neboť už má závazky jinde. K tomu je spjat se "sebevražednou" sérií, kde coby Joker divákům k srdci dvakrát nepřirostl. Šanci pokračovat po boku Harley Quiin (Margot Robbie) nicméně v ostatních chystaných filmech (mimo origin) Leto má: v plánu je druhý Sebevražedný oddíl (2019), nezvyklá romance Harley Quinn Vs. The Joker nebo Gotham City Sirens.
Heath Ledger
Heath Ledger | Warner Bros.
Pokud DiCaprio na roli Jokera v originu kývne, bude čelit nebývalé výzvě. Před ním postavu ztvárnila celá řada legendárních herců (památný je v podání Heatha Ledgera, který dostal za Temného rytíře posmrtně Oscara). O DiCapriovi je navíc známo, že se do záporných rolí dvakrát nehrne. Přítel a kolega Scorsese by ho ale dokázal přemluvit.
Režiséra Jokerův origin prozatím nemá. Na scénáři pracuje Todd Phillips (pařanská trilogie, Týpci a zbraně, Starsky & Hutch), o kterém se v zákulisí hovoří jako o možném adeptovi na režii, a Scott Silver (oscarový Fighter). Mělo by jít o realisticky vyprávěný snímek zasazený do 80. let minulého století, což by mohl jako koproducent pohlídat Martin Scorsese.