Martina „Miňonka“ Krejzlová

Martina „Miňonka“ Krejzlová

Autor
Narozena 1981 v Plzni. Vystudovala teorii a filosofii mediální komunikace na FF Západočeské univerzity v Plzni. Než začala pracovat pro Kinobox.cz měla vlastní filmový blog, na kterém ji objevil kolega Tomáš Chvála a oslovil ji s nabídkou spolupráce. V Kinoboxu působí od roku 2013.

Články autora

  1. Televizní léto, jak má být. Nechybí Chalupáři, Vinnetou a Okresní přebor
    Téma26. 6. 2023
    Televizní léto, jak má být. Nechybí Chalupáři, Vinnetou a Okresní přebor

    Přichází letní prázdniny a s nimi i upravený televizní program. Nové pořady a nejčerstvější díly oblíbených seriálů si jednotlivé televizní stanice nechávají až na září, protože v červnu a v červenci je sledovanost s ohledem na dovolené, četné kulturní akce a výlety logicky nižší. A tak se na obrazovky vracejí reprízy oblíbených pořadů, které už k létu tak nějak patří.

  2. Třetí řada Bridgertonových na prvních fotkách. Mezi Colinem a Penelope to začíná jiskřit
    Seriály21. 6. 2023
    Třetí řada Bridgertonových na prvních fotkách. Mezi Colinem a Penelope to začíná jiskřit

    Společnost Netflix vydala první oficiální fotografie z divácky velmi úspěšného seriálu Bridgertonovi. Ještě letos nebo nejpozději na začátku příštího roku by měla na obrazovky zamířit třetí řada. Jejími hlavními hrdiny jsou Colin Bridgerton v podání Lukea Newtona a Penelope Featherington s tváří Nicoly Coughlan.

  3. Letošní štědrovečerní pohádka bude o svatém Petrovi. ČT vydala fotky a reportáž
    Filmy21. 6. 2023
    Letošní štědrovečerní pohádka bude o svatém Petrovi. ČT vydala fotky a reportáž

    Tradice televizních štědrovečerních pohádek trvá v ČT už třicet let. V roce 1993 vše odstartoval film Sedmero krkavců v režii Ludvíka Ráže. Nyní na obrazovky míří novinka s názvem Klíč svatého Petra od Karla Janáka podle scénáře Petra Hudského.

  4. Déčko si na letošní prázdniny připravilo osmou dobrodružnou hru
    Téma17. 6. 2023
    Déčko si na letošní prázdniny připravilo osmou dobrodružnou hru

    Již několik let patří k letním prázdninám bojovka pro celou rodinu pod záštitou stanice ČT:D. Letos nese název Konec telky?! a startuje již v sobotu 1. července. Jejím cílem je během prázdnin motivovat děti k zajímavým výletům, během nichž mohou zachraňovat oblíbené hrdiny z televizní obrazovky, sbírat hesla a soutěžit o zajímavé ceny. Tentokrát je soutěž navíc ozvláštněná tím, že Česká televize slaví 70. narozeniny, a tak chce víc zapojit i rodiče a prarodiče.

  5. Animák Mezi živly čaruje vizuální krásou, ale příběh pokulhává
    Recenze16. 6. 2023
    Animák Mezi živly čaruje vizuální krásou, ale příběh pokulhává

    Mezi živly je nové animované dobrodružství studia Pixar, které do českých kin doprovodil i krátký snímek Carlovo dostaveníčko s hrdiny snímku Vzhůru do oblak (2009). Jde o sedmadvacátý celovečerní snímek studia, a ačkoli se mu v poslední době nedaří tak jako dřív a mnozí na jeho tvorbu zanevřeli, stále patří mezi animační špičky. A ve svém novém počinu to opět dokazuje.

  6. Netflix v červnu nabídne Arnolda, Zaklínače i dokument o Tour de France
    VOD31. 5. 2023
    Netflix v červnu nabídne Arnolda, Zaklínače i dokument o Tour de France

    S blížícím se červnem nastal čas podívat se na to, co si pro nás ze své produkce na nadcházející měsíc připravil Netflix. Vrací se populární seriály jako Černé zrcadlo nebo Tenkrát poprvé. A pro milovníky akčních filmů je tu Chris Hemsworth s Vyproštěním 2 a Henry Cavill v první části třetí řady Zaklínače.

  7. Rytíř v černém těží z nostalgie akčních devadesátek, ale neví, co se sebou
    Recenze14. 5. 2023
    Rytíř v černém těží z nostalgie akčních devadesátek, ale neví, co se sebou

    Jihokorejský postapokalyptický seriál Rytíř v černém na motivy populárního webtoonu Taekbaegisa od I Jun-Kjuna byl jedním z největších lákadel květnových premiér na Netflixu. Vábil nejen na Kim Wo-Bina, ale i na skvělou akční podívanou. Očekávání však naplnil jen částečně.

  8. Aristokratka se na začátku příštího roku vrátí a na hradě Kostka to bude vřít
    Filmy12. 5. 2023
    Aristokratka se na začátku příštího roku vrátí a na hradě Kostka to bude vřít

    Filmová adaptace humoristické knihy Evžena Bočka Poslední aristokratka z roku 2019 je jedním z nejúspěšnějších českých snímků posledních let, vidělo ji přes půl milionů diváků a divaček. Filmaři v čele s režisérem Jiřím Vejdělkem se proto rozhodli natočit pokračování. Předlohou je druhý román z šestidílné série s názvem Aristokratka ve varu.

  9. Dobrodružství mladých Jediů děti potěší, dospělí si budou rvát vlasy
    Recenze6. 5. 2023
    Dobrodružství mladých Jediů děti potěší, dospělí si budou rvát vlasy

    Na čtvrtý květen připadá tradičně Den Star Wars a studio Disney u této příležitosti vždy připraví něco speciálního. Letos to byla na službě Disney+ premiéra kraťasu Maggie Simpsonová v předaleké galaxii a dvou seriálů z tohoto světa. Druhé řady se dočkala série krátkometrážních animovaných snímků Star Wars: Vize a pro nejmenší publikum vznikl úplně první animovaný pořad s názvem Star Wars: Dobrodružství mladých Jediů.

  10. Maják, husy a aquamobil. Stopy Járy Cimrmana budou sledovat hlavně jeho fanoušci
    Recenze5. 5. 2023
    Maják, husy a aquamobil. Stopy Járy Cimrmana budou sledovat hlavně jeho fanoušci

    Pro milovníky Divadla Járy Cimrmana si režisér a scenárista Patrik Ulrich připravil šestidílnou cestopisnou minisérii s názvem Stopy Járy Cimrmana. V průběhu třicetiminutových epizod zavede divačky a diváky na místa spojená s pobytem fiktivního věhlasného českého génia, přičemž průvodci jsou herci z divadla v čele s Miroslavem Táborským.

  11. Květen na Netflixu: Den matek s vraždící Jennifer Lopez a Schwarzenegger v akčním seriálu
    VOD30. 4. 2023
    Květen na Netflixu: Den matek s vraždící Jennifer Lopez a Schwarzenegger v akčním seriálu

    Na co se v květnu podívat na Netflixu? Na výběr bude z velkého množství reality show, dokumentů a anime. O pozornost si určitě řekne první akční seriál Arnolda Schwarzeneggera Fubar, akční thriller Matka s Jennifer Lopez, VOD premiéra nejnovějšího snímku Toma Hankse Muž jménem Otto, spin-off Bridgertonových Královna Šarlota: Příběh Bridgertonových a jihokorejský sci-fi seriál Rytíř v černém na motivy stejnojmenného webtoonu.

  12. StarDance v říjnu znovu vtančí na obrazovky ČT. Soutěží herečky, sportovci i cukrář
    Seriály26. 4. 2023
    StarDance v říjnu znovu vtančí na obrazovky ČT. Soutěží herečky, sportovci i cukrář

    Na premiéru dvanácté řady soutěžního zábavního pořadu StarDance ...když hvězdy tančí, kterým budou již tradičně provázet Tereza Kostková a Marek Eben, se mohou diváci a divačky České televize těšit na podzim letošního roku.

  13. Obrazem: ComicCon v režii MacGyvera, císaře Palpatina a málem utopených trpaslíků
    Festivaly a ceny19. 4. 2023
    Obrazem: ComicCon v režii MacGyvera, císaře Palpatina a málem utopených trpaslíků

    Čtvrtý ročník pražského ComicConu je za námi. Pro návštěvníky měl připraveno mnoho zajímavých hostů, skvělých cosplayerů, přednášek, workshopů, soutěží a stánků se vším potřebným, po čem by mohlo srdce milovníků fantasy, sci-fi, komiksů a her toužit.

  14. Čtyřlístek konečně míří do Večerníčku
    Seriály19. 4. 2023
    Čtyřlístek konečně míří do Večerníčku

    Hostem čtvrtého ročníku pražského ComicConu byl i autor legendárního českého komiksu pro děti Jaroslav Němeček. Jeho Čtyřlístek vychází již šedesát let a až nyní se jeho duchovnímu otci splnil sen – vidět Fifinku, Bobíka, Pinďu a Myšpulína ve Večerníčku.

  15. Od května se budeme v televizi toulat s Cimrmany po českých krajích
    Seriály18. 4. 2023
    Od května se budeme v televizi toulat s Cimrmany po českých krajích

    Samotného a nikdy neexistujícího Járu Cimrmana si za půlstoletí národ tak oblíbil, že po něm začal pojmenovávat ulice, školy, rozhledny, studánky, přírodní scenérie a řadu turistických míst po celé České republice. Cimrman obsadil republiku mnohem více než kterýkoli český velikán. Ani Smetana, Dvořák, Jirásek, Němcová nebo Masaryk nedostávají v českých městech a obcích či přírodních rezervacích tolik prostoru jako Jára Cimrman.