Tomáš Svoboda

Autor

Články autora

  1. Zemřel Jimmy Sangster, mistr děsu
    Téma23. 8. 2011
    Zemřel Jimmy Sangster, mistr děsu

    Jméno Jimmy Sangster nikomu moc neřekne. Přesto byl jedním z pilířů britských Hammer Studios, společnosti, stojící zejména v padesátých a šedesátých letech za béčkovými horory, které se po světě staly kultem pro pravé ctitele hororového žánru a příznivce plíživého děsu a nízkého rozpočtu.

  2. Katie Holmes se bojí tmy kvůli filmu Nebojte se tmy
    Téma22. 8. 2011
    Katie Holmes se bojí tmy kvůli filmu Nebojte se tmy

    Co si pomyslet, když představitelka role ve filmu, který nás v názvu nabádá, abychom se tmy nebáli, musela při čtení scénáře z hrůzy rozsvítit světla v celém domě? Možná že jen na scénář neviděla. A možná je titul filmu jenom ironie. Tak či onak je z toho Katie Holmes dost špatná.

  3. Simon Cowell, soudce a kat pěveckých talentů, se hodlá nechat zmrazit
    Téma21. 8. 2011
    Simon Cowell, soudce a kat pěveckých talentů, se hodlá nechat zmrazit

    Simon Cowell proslul bezskrupulózní kritikou talentů ze soutěží jako X Factor a Britain's Got Talent, kde pravidelně přivádí soutěžící k myšlenkám na sebevraždu. Aby své drsoňství posunul ještě dál, rozhodl se bojovat i se smrtí. Nechá se zmrazit, aby svými soudy rozséval beznaděj i mezi generacemi které se teprve mají narodit.

  4. Lindsay Lohan se soudí s Pitbullem
    Téma20. 8. 2011
    Lindsay Lohan se soudí s Pitbullem

    Lindsay Lohan patří k těm, kteří se jednou vyšvihli na vratkou hrazdu popularity a dnes se zuby nehty drží, aby je nevystrčily přívaly neokoukaných tváří deroucích se nahoru. Jak se člověk udrží? Skandály, večírky, kde sice sněží, ale sníh to není, a soudní pře. A tak se Lindsay pustila do soudu s rapperem Pitbullem, protože použil její jméno v textu své písně.

  5. Americký komik žasne, proč se nezabíjí víc lidí
    Téma19. 8. 2011
    Americký komik žasne, proč se nezabíjí víc lidí

    Luis C. K., kterého český divák zná nejpravděpodobněji díky seriálu Lucky Louie, uzemnil publikum čtvrteční talkshow Conan, když se podivoval, že se v našem přelidněném světě lidé víc nevraždí.

  6. Slavný syn slavného režiséra v českém filmu!
    Téma17. 8. 2011
    Slavný syn slavného režiséra v českém filmu!

    Před pár dny začalo na polské straně Jeseníků natáčení filmu 7 dní vyprávějícím o nešťastné kapitole naší historie poznamenané česko-německou etnickou nenávistí. K hvězdným jménům Vetchý, Schmitzer, Kerekésová a Hádek nyní přibyl Fjodor Bondarčuk, syn slavného ruského režiséra Sergeje Bondarčuka.

  7. David Lynch vydává sólové album
    Téma16. 8. 2011
    David Lynch vydává sólové album

    Po včerejším "přelomovém" debutu Toma Feltona je tu další hvězda filmového plátna která rozčeří vody hudebního průmyslu. Nejde ale o debut. David Lynch, v porovnání s Tomem Feltonem (ale i bez něj) gigant filmového řemesla, už učaroval publiku podmanivou hudbou ke svým filmům. Na konec letošního roku plánuje vydat sólové album.

  8. Nenechte si ujít: Draco Malfoy zpívá o Havaji
    Téma15. 8. 2011
    Nenechte si ujít: Draco Malfoy zpívá o Havaji

    Tom Felton, po světě mnohem lépe známý pod jménem Draco Malfoy, se po dotočení Potterovské série začal porozhlížet, kde jinde by se mohl realizovat. Snad ve snaze vymanit se ze škatulky "dívkami zbožňovaný padouch" a plynule přejít na "dívkami zbožňovaný slaďoch" nazpíval za doprovodu kytary a piána dojemnou píseň o Havaji. Jmenuje se Hawaii.

  9. Maddox Jolie-Pitt si zahraje božské dítě
    Téma13. 8. 2011
    Maddox Jolie-Pitt si zahraje božské dítě

    Nejstarší potomek slavného páru sotva oslavil desáté narozeniny a už se může chlubit první filmovou rolí. A ne ledajakou. V adaptaci komiksu o malém hrdinovi získal přímo roli hlavní. Obočí pozdvižená uznáním trochu sráží fakt, že ho obsadil tatínek Brad Pitt.

  10. Charlie Sheen pod palbou Setha MacFarlanea, tvůrce Family Guy
    Téma12. 8. 2011
    Charlie Sheen pod palbou Setha MacFarlanea, tvůrce Family Guy

    Charlie Sheen se díky svým excesům za poslední roky smaží v oleji bulvárního tisku tak často a poctivě, že už ho skrz jeho přepálenou kůrkou jen tak nějaký útok nerozhází. Jeho plánované zjevení na Comedy Central příští pátek tak možná lze pokládat za test výdrže. Pod kotlem totiž bude přikládat Seth MacFarlane, autor seriálu Family Guy a mistr ostrého vtipu.

  11. Angelina Jolie čelí nepokojům v Londýně
    Téma11. 8. 2011
    Angelina Jolie čelí nepokojům v Londýně

    Nepokoje, které v posledních dnech Spojeným královstvím, už pocítila na vlastní kůži nejedna celebrita. Slabší povahy se rozlétly, jako když do nich střelí. Nebojácná představitelka špionek, zabijáků, dobrodruhů a sexsymbolů je ale z tužšího těsta.

  12. Staré končí, nové začíná: Charlie Sheen skončil pod vlakem, Ashton Kutcher jásá nad tučnou odměnou
    Seriály10. 8. 2011
    Staré končí, nové začíná: Charlie Sheen skončil pod vlakem, Ashton Kutcher jásá nad tučnou odměnou

    S herci je to někdy jako se závodními koňmi - stačí, když nešťastně klopýtnou, a už se hledá svěží náhrada, přidělí poslední hromádka ovsa a pak hurá za stodolu na poslední slovíčko s brokovnicí. Jestli byl konec Charlieho Sheena v seriálu Dva a půl chlapa brutálnější, záleží na tom, jestli byste upřednostnili dvouhlaveň nebo nápravu lokomotivy.

  13. Matt Damon prezidentem USA!
    Téma9. 8. 2011
    Matt Damon prezidentem USA!

    Články s podobným titulkem často těží ze skutečnosti, že ta či ona hvězda ztvární roli krále, prezidenta nebo premiéra, a bombastičnost zprávy opadne ve chvíli, kdy čtenář zjistí, že se jedná jen o filmovou roli. V tomto případě jde ale opravdu do tuhého.

  14. Pronásledovatelka vyhrožovala Cotillardové ruskou ruletou
    Téma8. 8. 2011
    Pronásledovatelka vyhrožovala Cotillardové ruskou ruletou

    Marion Cotillard, Oscarová představitelka Edith Piaf, prožila nepěkný půlrok poté, co se stala terčem výhrůžných mailů a videí od "fanynky" z New Yorku. Posedlost dokonce vyústila v policejní stíhání.

  15. Dalším mužem z oceli bude Henry Cavill
    Téma7. 8. 2011
    Dalším mužem z oceli bude Henry Cavill

    Tento víkend se nese v duchu odhalování nových tváří starých rolí. Po kočičí ženě Anne Hathawayové z The Dark Knight Rises ukázali tvůrci dalšího komiksového hrdinu. Tentokrát je to ten největší z největších.