Tomáš Svoboda

Autor

Články autora

  1. Mark Wahlberg se omluvil pozůstalým obětí 11.září
    Téma20. 1. 2012
    Mark Wahlberg se omluvil pozůstalým obětí 11.září

    I Mark Wahlberg má své dny. Při rozdávání mouder se v nedávném rozhovoru zmínil, že by unesené letadlo, mířící 11. září 2001 na budovy Světového obchodního centra, čekal úplně jiný osud, kdyby byl přítomen na palubě. Příbuzní obětí teroristických bohužel tento názor s hercem nesdíleli.

  2. Jude Law bude odškodněn ve skandálu s odposlechy
    Téma19. 1. 2012
    Jude Law bude odškodněn ve skandálu s odposlechy

    Třicet šest poškozených se dočká finanční kompenzace za dlouhodobé odposlouchávání a nabourávání do hlasových schránek v soudní při s mediálním kolosem News Corporation. Ve zdlouhavém procesu je to zatím největší vlna odškodnění.

  3. Hrdinka Blairwitch by ráda zfilmovala svoje zkušenosti s pěstováním marihuany
    Téma18. 1. 2012
    Hrdinka Blairwitch by ráda zfilmovala svoje zkušenosti s pěstováním marihuany

    Cesty trávy jsou nevyzpytatelné. Léčí kožní problémy, bolavé klouby, vrací klid a poslední dobou i popularitu.

  4. Twilight Saga mění studio, čekají Stewartovou a Pattinsona další díly?
    Téma16. 1. 2012
    Twilight Saga mění studio, čekají Stewartovou a Pattinsona další díly?

    Po minulém týdnu to vypadá, že rok 2012 nemusí být svědkem konce upíří ságy (mimo jiných konců). Filmovým studiím se nechce vypínat slušně rozjetou tiskárnu na dolary a po transakci, která proběhla minulý týden mezi Summit Entertainment a Lions Gate studio, se začíná uvažovat, jak ze série dostat ještě více peněz.

  5. Zlaté glóby 2012 vyhlásily nominované: Clooney útočí na všech frontách
    Filmy16. 12. 2011
    Zlaté glóby 2012 vyhlásily nominované: Clooney útočí na všech frontách

    Vážené dámy, vážení pánové, je to tu! Začíná sezóna velkých ceremoniálů, překvapení, výstřihů, zklamání a proslovů. Prosincové nominace na Zlaté glóby jsou branou do světa velkých cen. První větší zkouškou na úspěšném tažení za vysněnými Oscary zatím nejlépe prošel George Clooney, z filmů nejvýrazněji zabodoval u nás zatím neznámý The Artist s celkem šesti nominacemi.

  6. Twilight Sága: Rozbřesk - 2. část poodhaluje herecké obsazení nových postav
    Filmy3. 12. 2011
    Twilight Sága: Rozbřesk - 2. část poodhaluje herecké obsazení nových postav

    Další díl upíří ságy, která s úspěchem vysává kina po celém světě, uvidíme v kinech za necelý rok, přesto už nenápadně vystrkuje růžky. Přinášíme rozhovor s novými tvářemi z posledního dílu série, které v předloze nenajdete - Stephenie Meyerová a scénáristka Melissa Rosenbergová je stvořily přímo pro film. Podívejte se, co Amadou Ly a Janelle Froehlich prozradí o svých postavách.

  7. Přehlížené pecky: Berlin Calling, o drogách bez moralizování
    Téma1. 12. 2011
    Přehlížené pecky: Berlin Calling, o drogách bez moralizování

    Hvězda německé taneční scény Paul Kalkbrenner jako hlavní protagonista příběhu o DJovi Ickarovi, kterého sláva vynesla příliš vysoko na to, aby pád na dno byl bezbolestný. Místo do mořských hlubin, které se staly osudnými jeho bájnému jmenovci, zahučí až po uši do drogové závislosti. Atmosferický hudební výlet do světa berlínských klubů, drog, nekončících party a neexistujících zítřků.

  8. Nová exkluzivní videa k předposlednímu dílu Twilight ságy (s CZ titulky)
    Filmy9. 11. 2011
    Nová exkluzivní videa k předposlednímu dílu Twilight ságy (s CZ titulky)

    Předposlední díl Twilight ságy se kvapem blíží a kinobox.cz přináší natěšeným fanouškům šest krátkých klipů z filmu, aby jim poslední týden čekání lépe (a nebo možná ještě mučivěji) uběhl.

  9. Recenze: Bastardi 2
    Recenze28. 10. 2011
    Recenze: Bastardi 2

    Dnes je to právě rok, kdy do kin vstoupili první Bastardi a svým „neumětelstvím“ a „amatérismem“ pohoršili českou filmovou kritiku, která se filmu z valné části vysmála, popřípadě se jím odmítla jakkoli zabývat. Jenže kdo se směje naposled, nemá dlouhé vedení, ale 79 181 diváků na kontě a 35. místo na žebříčku premiér roku 2010. Čeká stejný osud i druhý díl?

  10. Přehlížené pecky: Pád
    Téma5. 10. 2011
    Přehlížené pecky: Pád

    S Pádem Tarsema Singha je to trochu složité. Už od úvodních titulek je vám jasné, že máte velkou šanci shlédnout kvalitní snímek. Působivá černobílá kamera při úvodních titulcích naplní očekáváním strhujícího velkofilmu, spousty husí kůže a snad i slzy v závěru. Bohužel, trochu rozvleklý děj toto očekávání v průběhu filmu umrtvuje a husích kůží nakonec není tolik, jak se zdálo na slibném začátku. A přece, Pád je vizuálně tak krásný film, že mu díry ve scénáři rádi odpustíte.

  11. Přehlížené pecky: Skvělí chlapi
    Téma13. 9. 2011
    Přehlížené pecky: Skvělí chlapi

    Jsou pecky, které projdou kinosály, aniž by je širší publikum zaregistrovalo, přestože mají co nabídnout. A jsou i pecky, které projdou kinosály pro jistotu dvakrát v naději, že obnovená premiéra přinese kýžené zisky a uznání… a dopadnou naprosto stejně. Takový je případ Skvělých chlapů. Pravda, není to zrovna nejlepší doporučení, přesto rozhodně stojí za to film vidět.

  12. Svět ho chválí, teď se konečně představí doma - Dům
    Filmy5. 9. 2011
    Svět ho chválí, teď se konečně představí doma - Dům

    Málokterý český film se může pyšnit tak barvitou účastí na filmových festivalech jako drama Dům od režisérky Zuzany Liové. Úspěšné tažení napříč kinosály od Francie až po Izrael je o to překvapivější tím, že jde režisérčin debut. Komorní drama otce, dcery, dusivosti rodičovských snů a touhy se z nich vymanit bude moci český divák ocenit již tento podzim.

  13. Matthew Fox byl zadržen policií za napadení ženy
    Téma29. 8. 2011
    Matthew Fox byl zadržen policií za napadení ženy

    Matthew Fox, hvězda seriálu Ztraceni prožil rušnou sobotu v Clevelandu, když údajně napadl řidičku autobusu, která ho nechtěla pustit dovnitř. Naneštěstí (pro Foxe) byl v autobuse přítomen policista, který neváhal sáhnout po želízkách a hvězdu zkrotit do příjezdu dalších strážců zákona. O výměně názorů informoval web TMZ.com.

  14. Rihanna jde s dobou - má vlastní "sex tape"
    Téma25. 8. 2011
    Rihanna jde s dobou - má vlastní "sex tape"

    Zpěvačka, která před čtyřmi lety ohromila svět svou písní o deštníku, nepřestává překvapovat své fanoušky. Napřed se na rovinu přiznala k oblibě sadomasochistických hrátek a nyní po internetu koluje choulostivá nahrávka, na které jsou údajně zachyceny její intimní chvíle s rapperem J. Colem. Není ale jediná.

  15. Peter Jackson pokračuje ve vyšetřování trojnásobné vraždy
    Téma24. 8. 2011
    Peter Jackson pokračuje ve vyšetřování trojnásobné vraždy

    Případ brutální vraždy tří malých chlapců cloumá americkou veřejností už několik let. Podporu odsouzeným vyjádřily hollywoodské celebrity, když v táhlém procesu postupně vyvstávaly nové důkazy o nevinně tří odsouzených mužů. Entertainment Weekly nyní uveřejnil na svých stránkách, že se Peter Jackson chystá s novou silou pustit do boje za jejich zproštění viny.