Profilový obrázek

majhan

Marie Hanková

Komentáře 66

Od nejnovějších
  1. Dámský klub
    Dámský klub (2018)
    5
    Je zajímavé co dokážou vymyslet, snášet, prožívat, tolerovat a i ignorovat ženy nadupané hormony, a to v každém věku. Když se chce člověk pobavit bez ohledu na ztrátu času a nemá zrovna co lepšího na práci, asi se to i hodí zkouknout. Jinak nemusí se vidět úplně všechno.
  2. Solo: Star Wars Story
    Solo: Star Wars Story (2018)
    6
    Tak určitě se dá Star wars taky koukat, tedy i Solo, ale přece jen jsem spíš velkým fandou Star Treku. Tam nejsou boje tak husté,kruté a samoúčelné a jednotlivé díly mají každý svoji nosnou myšlenku hodnou zamyšlení. Přesto Star Wars sérii všech dílů a válek lze relaxačně shlédnout.
  3. Delirium
    Delirium (2018)
    5
    VZhledem k tomu, že mi horory příliš nesedí, ale záhady a zápletky jsou pro mne zajímavé, stojí mi tento film za shlédnutí, i když je spíše na okraji mého zájmu. Tiše však doufám, že tam nebude příliš krutostí a perverzit, které opravdu nemusím. Tajemno však jo.
  4. Ovčáček miláček
    Ovčáček miláček (2017)
    1
    Asi naprosto nekoukatelný film. Nesnáším planý samoúčelný posměch, jen proto, že kritika nemá na víc. Zvláště v době, která je přímo hektická a dalo by se připodobnit "vymknutá z kloubů, šílí", jen lze jen tiše doufat, že nepovede ke stejným hrůzným koncům jako v historii.
  5. Milada
    Milada (2017)
    5
    Námět byl už delší dobu hoden zpracování, ale asi se ještě mělo počkat pár let, protože dnešní doba opět vidí svět černobíle pro změni z druhé strany, a to nedělá opravdovosti dobře. Je však dobře, že se téma aspoň připomíná.
    • připomínka historie
    • chybí pravdivost
  6. Liga spravedlnosti
    Liga spravedlnosti (2017)
    3
    Komiksy normálně moc nemusím, ale občas se do nějakých z nudy zakoukám. Je sice pravda, že v poslední době se asi nikdo nudit nestíhá, ale občas se tedy chvíle na pobavení najde. Což komiksy a tedy i tento film splňují.
    • zábava k vyplnění volného času
    • někdy ztráta času, což v tomhle případě, zdá se, neplatí
  7. Dunkerk
    Dunkerk (2017)
    8
    Téma mne moc neoslovilo, tak bylo doporučeno synovi ke shlédnutí. Na dotaz jaké bylo kino odpověděl: "No asi bych si film sám od sebe taky nevybral, ale možná by to bylo škoda. Byl to mohutnej zážitek! Díky moc." Zkrátka lakonicky a stručně řečeno, že to stojí za to vidět.
  8. Rychle a zběsile 8
    Rychle a zběsile 8 (2017)
    8
    Něco mi říká, že tahle série jen tak neskončí. Stále je co nového vymýšlet a oslňovat diváky a nutno přiznat, že filmaři - herci i všichni okolo filmu znají perfektně své řemeslo.
    • Skvělá zábava a pokoukání na efekty i dobrý humor
    • Někdy až tolik rychlosti a zběsilosti už člověk ani nestíhá... le asi je to účel, aby na to šel znovu a chytal co poprve nestihl.
  9. Loupež ve velkém stylu
    Loupež ve velkém stylu (2017)
    6
    No Dandyho parˇáci to asi nebudou, ale možná je to k dobru věci. Humor je někdy důležitější než sebedokonalejší plán a pokud bere člověk život s nadhledem také i vzhledem k věku a životním zkušenostem a vlastně nemá moc co ztratit, tak je podobné řešení nasnadě. Všechno je a hlavně stejně bude jinak.
  10. Strážci Galaxie 2
    Strážci Galaxie 2 (2017)
    7
    Jako velký ctitel Star Treku a obdivovatel Star Wars si zcela jistě nelze nechat ujít i tuto sérii hvězdných příběhů. Zřejmě nás tvůrci připravují již na skutečná hvězdná setkání a technologie po odtajnění a uvolnění pro běžnou populaci prozatím přísně tajných faktů. Takže se těším a čekám lepší příští.
  11. Mlčení
    Mlčení (2016)
    8.5
    Tenhle film mě dlouho před tím zajímal ke shlédnutí. Velmi hluboký a nutící k zamyšlení i svou paralelou k dnešní době, kdy je do současné Evropy téměř násilně importována cizí víra a dogma přímo ze středověku, zdaleka ne tak mírumilovná jako dnešní i tehdejší křesťanství.
  12. Kruhy
    Kruhy (2017)
    2.5
    Horory a thrilery nejsou moje hobby. Radši se jim vyhýbám, protože se po nich blbě usíná a mnohdy ještě hůř sní. Člověk má v hlavě páté přes deváté útržky všech možných i nemožných scén a nic mu to vlastně nepřinese. Je lepší si svou duši chránit a nevystavovat se zbytečně zátěži, jako by jí ve skutečném životě nebylo dost.
  13. Všechno nebo nic
    Všechno nebo nic (2017)
    1.5
    Je neuvěřitelné co hýbe dnešním světem. Jakoby opravdové hodnoty zcela odvál čas a dokonale zmizely. Při tom české filmy měly většinou vždy hloubku, myšlenku a vkus. Uvidíme jak tento trend bude pokračovat v budoucnosti. Zatím to moc nadějně nevypadá.
  14. Padesát odstínů temnoty
    Padesát odstínů temnoty (2017)
    1
    Po shlédnutí jedničky se dalo říct sem tam vzrušující, sem tam nechutnosti a z nadhledu "blbá, mladá nezkušená holka" a "zkažený, zhýčkaný a nudící se zbohatlík, nevědící roupy co by". Po této první zkušenosti není odvaha se byť jedním očkem kouknout na pokračování. Uvidíme, zda se ještě najde.
  15. Příchozí
    Příchozí (2016)
    5.5
    K porovnání mi hodně uvízl v hlavě film "Jupiter přichází" a pak taky byť zcela jinak fantasy a nízkonákladově natočený "Pozemšťan", ale to byly filmy na které se nedá zapomenout a střípky jehjich prizmat to člověku hodně změní i nahlížení reálného života - tím typickým připomínáním "co kdyby?". Jestli tohle bude mít úrověň uvedených dvou předešlých se teprve uvidí...
  16. Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa
    Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa (2016)
    6.5
    Animovaná "Doba ledová" byla super i na pokračováních, takže jestliže se zde rodí něco nového a "teplejšího" než jsou mrazivá údolí, můžeme s jen těšit. Provedení může být stále jen lepší, takže ještě nějaký ten smysluplný děj a něco k zamyšlení i rozesmání a je tu hezké pokoukání.
  17. Anděl Páně 2
    Anděl Páně 2 (2016)
    7
    Matně si vzpomínám na první díl a nenapadlo by mne, že by někdo mohl vymyslet další pokračování, i když námět mi připadne zajímavý a dalo by se z něj vytěžitještě mnoho. Nicméně zvědavost mi nedá shlédnout a porovnat jak si povedou. Určitě na vánoce vhodné téma.
  18. I Am Bolt
    I Am Bolt (2016)
    6
    Je to film o trochu samolibém, veselém mladém klukovi, který se rád vychloubá a je na sebe patřičně pyšný, plně si uvědomující svou výjimečnost, ale přitom jemně vyvažující, že nepůsobí nafoukaným dojmem.
    • Je to neuvěřitelně sebedisciplinovaný dříč, obdařený Pánem Bohem tělem, které tu dřinu dokáže vydržet a který si uvědomuje, jak naprosto klíčovým aspektem je motivace. Však také před každým startem se s Bohem domlouvá a spiklenecky se křižuje a vyhrožuje a připomíná. Dokáže nespoutaně dávat najevo radost z každého vítězství, jak umějí asi jen černoši a také být neskonale vděčný a poslušný svého skvělého trenéra. Dokonale proslavil Jamajku.
    • Jinak děj asi nic moc, protože jak už sám ve filmu zmiňuje, jak může být zábavný život dříče, který skoro nic jiného nezná (i když by rád znal) než je trénink a dřina, zdravý životní styl a úrazy, letadla, hotelové pokoje a běžecké dráhy a stadiony celého světa, a který už vlastně dosáhl všeho, čeho chtěl a po čem toužil již v tak mladém věku a je i finančně naprosto "za vodou".
  19. Fantastická zvířata a kde je najít
    Fantastická zvířata a kde je najít (2016)
    7
    Rowlingová je dobrý kanál a zachycuje fantasmagorické věci možná líp než ostatní a tak asi má cenu její materiály převádět do filmové verze. Určitě její témata poskytují i režisérům zajímavou seberealizaci a diváci si také přijdou na své.
    • Odreagování
    • Nereálnost témat odvádí od reálného života a řešení jeho problémů.
  20. Lichožrouti
    Lichožrouti (2016)
    5.5
    Nevím moc, co si o tomto tématu myslet. Člověka napadne, že už snad režiséři nenacházejí jiná vhodná a závažná témata, kterými by se zabývali a tak hledají různé extempore a laborují se všemi možnými i nemožnými formami, aby byli oroginální a zviditelnili se.
    • Originálnost (až k blbosti): 1
    • Nápad : 0
  21. Bezva ženská na krku
    Bezva ženská na krku (2016)
    7.5
    Ondřej Vetchý a Jiří Langmajer jsou herci, kteří nám zrají jako víno a jsou zárukou dobré a kvalitní podívané v jakémkoliv žánru natož pak v komedii. + Milujeme naše staré dobré české filmy a česká nátura ve filmech je nezaměnitelná, proto jim dávám přednost před všemi jinými zahraničními. Bylo by dobře, kdybychom si tento svůj naturel udrželi všude, nejen v kultuře a vůbec v umění, ale i v politice.
  22. Fotograf
    Fotograf (2015)
    6.5
    O Janu Saudkovi mám své mínění jako o člověku nic moc, jako o umělci záviděníhodné oko a nápady. Nelíbí se mi jeho zvrhlost, ale bez té by se asi v dnešní době jako umělec neprosadil a ani by ho tzv. "smetánka" (o jejíchž lidských kvalitách lze dost silně pochybovat) nebrala. Holt, takový je dnešní život.
  23. Příběh lesa
    Příběh lesa (2015)
    8
    Jako odchovanec krásných knížek pro děti o přírodě a zvířátkách jako byla třeba "Veverka Zrzečka" nebo "Kudu, větevnice" či večerníčků "Hajný Robátko a jelen Větrník" či o třech medvíďatech s živými zvířaty, jedině chválím výchovné, vzdělávací a odpočinkové zaměření tohoto filmu.
  24. Kniha džunglí
    Kniha džunglí (2016)
    8
    Konečně námět na film, kde se člověk nemusí ani moc děsit či bát jako při nějakých hororech či thrilerech, ani chechtat jak blázen posměváčkovským způsobem nějakým chudákům, ani se nechat na vlnách nereálných snů při nasládlých milostných scénách - film plný nostalgie za naším dětstvím. Díky.
  25. Casablanca
    Casablanca (1942)
    9
    Je to nádherně čisté a nereálné z pohledu dnešního světa, ale tehdy se možná opravdu takhle slušně, čistě a hrdinsky žilo. Něco působilo až nepřirozeně, ale naplňovalo srdce nádhernou sladkostí. Ať žijí černobílé staré tradiční filmy plné naivní čistoty.
  26. Star Trek: Do neznáma
    Star Trek: Do neznáma (2016)
    9
    Jelikož tohle byl první film ze série, který byl mnou možno shlédnout, tak celkem příjemně překvapil a namlsal. Nejvíc se mi líbily vtipné dialogy ukazující vztahy a charaktery postav a i hezký a s pokračujícím dějem se výrazněji vykreslující kapitán zaujal.
  27. Božská Florence
    Božská Florence (2016)
    5.5
    Tak nevím nevím, zda se mi chce jít na komedii, kde se celý film vysmíváme něčímu netalentu. Doufejme, že alespoň občas zazní ve filmu aspoň trochu soucitu a empatie a upřímného humoru, aby se tolik, v dnešní době, potřebné odreagování mohlo dostavit.
  28. Ben-Hur
    Ben-Hur (2016)
    5
    Po shlédnutí původního originálu s Charltonem Hestonem jako hlavním protagonistou nevím nevím, zda něco jiného z dnešní doby může dosáhnout takových výšin. Dnes je ukazováno všude víc akce, násilí a krutosti možná kvůli otupělosti dnešních lidí, kteří potřebují stále silnější dávky jako narkomani, aby byli uspokojeni.
  29. Tajný život mazlíčků
    Tajný život mazlíčků (2016)
    7
    Asi je potřeba si dát občas i takovou oddechovku na vyvětrání hlavy. Nemyslet na nic jiného a ponořit se do děje jako malé děti a zapomenout na dospělácké starosti. Filmy kde hrají zvířátka to nakonec umí samy od sebe. Z předchozích hezkých zkušeností z takových filmů se už na tento taky těším.
  30. Baron Prášil
    Baron Prášil (1961)
    8.5
    Baron Prášil je film na který by stálo za to jít znovu a asi to udělám. Tradicionalisticky miluji staré černobílé filmy a příběhy v nich. I filmy z první republiky mají mezi sebou mnohé skvosty a tento film je jeden z nich. Jeho shlédnutí je vskutku kulturní zážitek.
  31. Starci na chmelu
    Starci na chmelu (1964)
    10
    Tuto českou klasiku stojí za to vidět i vícekrát, stejně jako tomu bylo u mne. Nadčasový snímek popisující relativně reálně dobu, kterou už dnešní mladí neznají a o které mají velmi zkreslené představy pod vlivem mediálních masáží. Tehdy se totiž žily taky naplněné životy, nebylo zde vzduchoprázdno a ve všem se dá najít krása.
  32. Zhasni a zemřeš
    Zhasni a zemřeš (2016)
    0.5
    Horory fakt nemusím. Je jich dost i v obyčejném životě. Takže nevím, zda se budu chtít jít dobrovolně děsit. Asi na to pošlu někoho z rodiny, kdo je otrlejší. Něco pozitivnějšího by nebylo? Nebo je fakt tolik zvrhlíků, kteří se vrtí při takové hrůze blahem?
  33. Sebevražedný oddíl
    Sebevražedný oddíl (2016)
    7.5
    Shlédnutý film předčil očekávání a nezklamal. Pobavil, odreagoval, výkony protagonistů dobré, hezká "dívačka" a průvodní program taky příjemně překvapil - výhra udělala radost. Už začínám mít chuť na další film. Will Smith taky táhl, takže pohodička.
  34. Učitelka
    Učitelka (2016)
    3.5
    Vzbuzuje zvědavost, kam až se dá zajít. Lidé jsou všelijací a o čem by filmoví tvůrci točili, kdyby byli všichni na jedno brdo. Ve všech dobách a zřízeních se našli jak lidé ušlechtilí, tak zrůdy, takže se není čemu divit. Jen by svět víc povznášelo, kdyby se víc hledali a ukazovali kladní hrdinové, ale přirozeně a bez klišé.
  35. Jason Bourne
    Jason Bourne (2016)
    8
    Matta Damona je vždycky dobré vidět, je neuvěřitelně chytrý, to se jen tak nahrát nedá a taky docela dost pohledný a má tu zvláštní velice přitažlivou vlastnost namíchanou v koktejlu jisté odtažitosti, nezávislosti, lehkého nezájmu a při tom nezkrotnosti, že co vezme, je vždy zajímavé.
  36. SEZN@MKA
    SEZN@MKA (2016)
    5
    Slaďák občas můžu, když je čas a nejsou nervy a starosti v práci, jinak se nesoustředím a stejně stále myšlenky odbíhají. Mám naději, že tohle je silnější kafe a že zabere líp. Na Langmajera se těším, je to herec mnoha tváří, někdy z něj jde strach, jindy je sladký jak cukrkandl.
  37. Krotitelé duchů
    Krotitelé duchů (2016)
    1.5
    Tak nevím, pokud komedie, tak na tu vždycky nadšeně skočím, ale tohle vypadá, že bude spíše trapnost. V každém případě si ji asi nechci nechat ujít, je přece třeba být "in". Uvidím, třeba se i zasměju, ale tomu nadšení moc šancí nedávám - ti amíci už nevědí, co by natočili...
  38. Short Skin
    Short Skin (2014)
    6
    Když vidím někde komedie, naláká mě to, i když italskou komedii považuji za trochu více či méně infantilní, bláznivou až ztřeštěnou. Je tu ale i příběh lásky, který tomu může dát jiný rozměr a podtón. Doufejme, že se bude jednat o tu oddechovku, kterou od toho čekám.
  39. Legenda o Tarzanovi
    Legenda o Tarzanovi (2016)
    5
    Tento příběh, je už hodně známý, ale nové zpracování může být velmi zajímavé a poutavé. Teším se na efekty a práci se zvířecími partnery. Doufám, že mne současná tvorba nezklame.Jsem zvědavá na výkony současných protagonistů, zda dají filmu nový rozměr a hloubku.
  40. Doba ledová: Mamutí drcnutí
    Doba ledová: Mamutí drcnutí (2016)
    6
    Série filmů Doba ledová se pomalu stává klasikou a to velmi přínosnou klasikou v žánru uvolnění a smíchu a také trochu v oblasti sentimentu. Je to jedinečná směs pro opravdový odpočinek, jaké žádné horory a thrilery nemohou poskytnout. Proto se na tento film velmi těším až ho budu moci shlédnout.