Příběh lesa

74%
Příběh lesa

Po úchvatných dokumentech Mikrokosmos, Ptačí svět a Oceány přicházejí Jacques Perrin a Jacques Cluzaud s Příběhem lesa. Ne tropického pralesa s exotickou zvěří, ale toho nám dobře známého lesa, který máme za humny a který pulsuje překvapivě bohatým životem. Tou nejmodernější technikou natáčeli tvůrci čtyři roky na desítkách lokací po celé Evropě, dokonce žili v lese se sledovanými divokými zvířaty. Jen díky unikátním metodám natáčení dokážou autenticky převyprávět příběh lesa od doby ledové až po současnost a zachytit vzrušující koloběh života v něm, který ohromí dospělé i dětské diváky. (Aerofilms)



rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
8
Vše má svůj příběh i les jako zde v tomto dokumentárním kousku. Záběry v útrobách lesního porostu jsou naprosto úchvatné, divák si musí chvílemi řikat, zda to je dokument nebo film odehrávající se před modrým plátnem. Velmi mě potěšila nasnímaná příroda, která mi byla povědomá z našich rozsáhlých končin pln luhů a hájů a tak nějak jsem se cítil jako doma.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 829 bodů
7.5
Příběh lesa je poetickým vyprávěním. Neočekávejte, že se z vás stanou po hodině a půl přírodovědci. Je romantizující, nikoliv však ideologicky zaslepený. Staví proti sobě období, kdy vládl les a zvířata a člověk byl na jeho okraji, a moderní éru krajiny pod vládou člověka. Preference prvního období je zřejmá, nikoliv však dramaticky přehnaná. Můžeme to chápat jako nostalgické povzdechnutí starých romantiků. Tvůrci rozhodně neměli žádné kontroverzní ambice.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
7.5
Krásnej film ...odpočinkový...plný nádherných záběrů...film sice bez přesahu...i když možná každý z nás ten přesah najde v té kráse přírody , kterou ještě máme na dosah...zatím


Dodatečné informace

Původní název:
Les saisons (více)
  • Německo Příběh lesa
  • Německo Les saisons
Premiéra v ČR:
14. 4. 2016
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
Německo, Francie
Čeština:
Příběh lesa je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch