Star Trek: Do neznáma

75%
Star Trek: Do neznáma

Za hranice známého vesmíru. Právě tam se vydává posádka lodi Enterprise v pokračování legendárního Star Treku. Spolu s nimi se tam vydal i „otec“ reinkarnované série J. J. Abrams, který dobrovolně předal režijní kormidlo kolegovi Justinu Linovi a spokojil se s rolí producenta. Kromě Lina, jenž je podepsaný pod nejúspěšnějšími díly série Rychle a zběsile, možná překvapí i jméno autora scénáře, jímž je skvělý britský komik Simon Pegg, jenž v sérii zároveň hraje Scottyho, hlavního inženýra Enterprise.

„Rozhodně jsem nepsal komedii,“ uklidňuje Pegg. „Humor ve scénáři vyplývá z rozdílných charakterů postav, především mezi trojicí Kirk, Spock a doktor McCoy to v tomhle směru dost jiskří. Velkým filmovým eposům většinou spíš ubližuje, když se berou moc vážně.“ A tohle říká člověk, který v díle s podtitulem Do neznáma nechal zničit celou loď Enterprise, její posádku rozprášil do všech koutů a část dokonce uvrhnul do zajetí. Tenhle velmi depresivní vývoj příběhu je důsledkem ambiciózní mise, v níž Federace vyšle Enterprise rozšířit hranice dosud známého vesmíru. Hned za nimi totiž číhá hrozba mocnější a větší než všechna protivenství, na která Kirk a jeho posádka dosud narazili. I když je první střet s Krallem a jeho vyspělými technologiemi úplně zdecimuje, budou se muset bleskurychle vzchopit. Jejich přemožitel má zálusk na celou Federaci a ta nemá bez Kirka sebemenší šanci. (CinemArt CZ)




Recenze: Star Trek: Do neznáma

Kinobox.cz
80%

Filmové Star Treky se i nadále snaží balancovat na hranici mezi současným sci-fi velkofilmem a něčím, co je retro, pro starší diváky, toužící po nostalgii a mírné ironii. Občas sklouznou k jednomu, občas k druhému, a zatímco mladým divákům může v Do neznáma vadit, že se v něm moc mluví, starší možná nesnesou Rihannu a Beastie Boys na soundtracku ("klasická hudba!").


Pete69
Pete69
29 886 bodů
7
Další dobrý Star Trek. Nemůžu se ale zbavit toho, že to tu je potřetí a opět znovu. Bezvýchodná situace posádky vesmírné lodi Enterprise, hrdinský čin kapitána za pomoci Spoka a Happy End. Hlavní padouch je navíc dosti průměrný, dobře působí jeho "včelí" letka - to se povedlo. Celkově dobré, ale chtělo by to mírný restart.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
8
No proč ne. Když generický blockbuster připomínající spíš epizodu seriálu než svébytný film a spoléhající na hlášky a atrakce, tak asi nějak takhle. Bylo by hezké, kdyby byla akce přehlednější a charaktery (žánrově) propracovanější, ale nebudu hnidopich. Po upachtěné Abramsově dvojce, která je v mé mysli den ode dne horší, je tohle svěží dobrodružství rozhodně lepší varianta toho, jak bezmyšlenkovitě plácat páté přes deváté. A co do děje jsem rád, že se prequely konečně oprostily od přetaženého Spock/Kirk vztahu, který mě už dost nudil. Prostě nulová snaha o "víc", zato ale dost dobré "málo". 7/10
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Nejslabší díl "nové" série, který vyfasoval mizerného záporáka s ohranou motivací a nepřehlednou cgi akci (což začíná být u blockbustrerů posledních let pravidlem). Na druhou stranu např. útok na Enterprise je dost dobrý, boužel pro film je hned na začátku a pak už nic lepšího nepřijde. I přes to trochu hořké loučení mi ale tahle posádka bude chybět.


Dodatečné informace

Původní název:
Star Trek Beyond (více)
  • USA Star Trek: Do neznáma
  • USA Star Trek Beyond
  • USA Star Trek 3
Premiéra v ČR:
18. 8. 2016
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
185 mil. USD
Tržby:
343,47 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Star Trek: Do neznáma je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Star Trek: Do neznáma


Podobné


Powered byJustWatch