Spider-Man 4 vábí režiséra Rychle a zběsile. Vrátí se Tom Holland a Zendaya?

Spider-Man 4 vábí režiséra Rychle a zběsile. Vrátí se Tom Holland a Zendaya?
Spider-Man: Daleko od domova | Marvel Studios
Holland momentálně na ničem nepracuje, loni ohlásil krátkodobou pauzu od hraní a zmínil své dilema ohledně dalšího Spider-Mana. V rozhovoru pro Collider vyjádřil opatrnost nad výrobou čtvrtého dílu, který by měl prospět především jeho hrdinovi Peteru Parkerovi. Spider-Man: Bez domova byl v prosinci 2021 nicméně obrovský hit, který bez přehánění zachraňoval kina a řadí se mezi vůbec nejvýdělečnější filmy století. A takovou franšízu Marvel určitě spát nenechá.
Podle aktuálních zpráv se tedy počítá s Hollandem a také Zendayou, která má díky druhé Duně, úloze Chani i róbám z červených koberců možná nejvíc obdivovatelů ze všech hereckých dvacátníků. Její účasti napovídá také čerstvě ohlášené zdržení třetí řady Euforie, která nestihne premiéru v příštím roce možná právě kvůli jiným závazkům své největší hvězdy.
Rychle a zběsile 5
Rychle a zběsile 5 | Universal Pictures
Spider-Man 4 by se tudíž mohl dostat před kamery už na podzim, přičemž v souvislosti s režií překvapivě padlo jméno Justina Lina. Rodák z Tchaj-wanu má na kontě pět dílů Rychle a zběsile nebo Star Trek: Do neznáma, takže z blockbusterového hlediska má větší zkušenosti než dosavadní Spideyho kormidelník Jon Watts. Ten momentálně dokončuje thriller Wolves s Bradem Pittem a Georgem Clooneym, a přestože marvelovskou trilogii dovedl k fenomenálním výsledkům, produkce se zjevně ohlíží jinde.
Ještě není jasné, zda Lin bude hlavním favoritem, nebo pouze jedním z finalistů. Jeho filmografie by každopádně signalizovala opětovné naladění velkého výpravného měřítka. Věřilo se přitom, že po emotivním závěru Bez domova bude následovat civilnější příběh. Marvel se ovšem pomalu chystá na epičtější šestou fázi, kterou by mohl rámovat hromadný souboj s novým padoušským vyzyvatelem, a Spider-Man určitě nemá viset někde v koutě. Lin by přinesl potřebné zkušenosti a na Hollanda se Zendayou, kteří tvoří hvězdné partnerské duo i v reálu, se bude do kin chodit ve velkém.
Podívejte se také na žebříček nejlepších komiksových filmů podle Kinoboxu.
Zdroje: Comicbook, Collider