Nový filmový Star Trek se konečně blíží. Posádky s Kirkem a Spockem se ale nedočkáme

Nový filmový Star Trek se konečně blíží. Posádky s Kirkem a Spockem se ale nedočkáme
Star Trek: Do neznáma | Paramount Pictures
Éry Williama Shatnera či Patricka Stewarta jsou v nenávratnu, ale Star Trek prošel filmovou renesancí roku 2009 pod vedením tehdejší superstar J. J. Abramse. Triumfální návrat jedné z nejoblíbenějších fiktivních posádek představil budoucnost 23. století a neméně úspěšně jej doplnila také pokračování s podtituly Do temnoty a Do neznáma. Od té doby se často mluví o čtvrtém filmu, na němž údajně pracuje Steve Yockey (Letuška), jehož výrobu dle vlastních slov netrpělivě vyhlíží i Saldana.
Dřív se ale dočkáme prequelu, který má stihnout premiéru v příštím roce. Haynes by ostatně neměl mít s aklimatizací problémy. Nejenže v Černém zrcadlu vysekl Star Treku formálně vypiplanou poctu, ale na pažbě má zařezané i kredity na seriálech Andor, Sherlock nebo Pán času. Papírový materiál mu dodá Seth Grahame-Smith, jenž napsal knihy Abraham Lincoln: Lovec upírů a Pýcha, předsudek a zombie, které se dočkaly zfilmování. Podílel se také na scénáři bláznivého LEGO Batmana.
Star Trek: Podivné nové světy
Star Trek: Podivné nové světy | Paramount Network
Před tvůrci zeje obrovský nezmapovaný prostor, neboť historie vesmíru Star Trek je před Enterprise nepříliš pokrytá. První výpravy ikonického korábu z 22. století představila prequelová série Star Trek: Enterprise, která se uzavřela založením Spojené federace planet roku 2161. Až o století později se pro změnu odehrává seriál Star Trek: Podivné nové světy. Uvidíme, zda do nového příběhu pro stříbrná plátna nějak zapadnou kanonické války s Romulany či Klingony.
Počkat si musíme také na podrobnější informace ohledně hlavních hrdinů a hereckého obsazení, jež bude mít minimálně z poslední trilogie vysoce nastavenou laťku. Star Trek se každopádně znovu vydává konkurovat Star Wars a většina sci-fi fanoušků to jedině uvítá, ačkoli jakékoli zbývající naděje vkládané do potenciálního projektu Quentina Tarantina definitivně uhasínají.
Podívejte se také na žebříček nejlepších sci-fi podle databáze Kinoboxu.
zdroj: Collider