Začalo natáčení nového filmového Star Treku. Bohužel jiného, než byste si přáli

Začalo natáčení nového filmového Star Treku. Bohužel jiného, než byste si přáli
Star Trek | Paramount Network
Je to vlastně trochu smutné a vtipné zároveň. Tak dlouho se studio Paramount nemůže rozhodnout, co s ikonickou sci-fi sérií v kinech udělat, až je s dalším filmem předběhnou kolegové ze streamovací platformy Paramount+, jejíž nabídku u nás můžete vidět na službě SkyShowtime. Právě zde se objeví nový snímek Star Trek: Section 31, jehož natáčení v těchto dnech začalo.
Star Trek: Section 31
Star Trek: Section 31
AI
60%
Bude se pak jednat o filmový spin-off seriálového hitu Star Trek: Discovery, v němž budeme sledovat osud císařovny Georgiou Philippy, jež se objevila v několika epizodách zmiňovaného seriálu. A opět si ji zahraje držitelka Oscara za akční šílenost Všichni, všude, najednou Michelle Yeoh. Ve snímku je hlavní hrdinka součástí titulní speciální divize Hvězdné flotily, která má za úkol ochránit Spojenou federaci planet a vydává se na nebezpečné mise, na něž si ostatní týmy netroufají. A členové jednotky si při nich neváhají ušpinit ruce. Philippa se navíc musí během své nové mise vyrovnat s temnými stíny své minulosti.
Snímek nebude mít s celovečerními bratříčky nic společného a bude jen dalším rozšířením „seriálového“ univerza, které na Paramount+ skýtá kromě Discovery také např. seriály Star Trek: Picard či Star Trek: Podivné nové světy. Vedle Yeoh se pak v novince objeví např. komediální herec Sam Richardson (Ted Lasso, Kancl), Sven Ruygrok (One Piece) a další kupa seriálových herců. Režisérem se pak stává producent Star Trek: Discovery Olatunde Osunsanmi.
Star Trek: Discovery
Star Trek: Discovery | Paramount+
Nedá se tedy očekávat, že by tvůrci měli s filmem nějaká velké ambice a zdá se, že půjde jen o přídavek k seriálům, čímž se ještě více vyždíme legendární značka. Zkrátka film pro hodně skalní fanoušky, který ovšem uspokojí asi jen minoritu lidí. Většina totiž stále čeká, zda se dočkáme dalšího celovečerního zářezu s kapitánem Kirkem, Spockem či Uhurou. Fanoušci těchto hrdinů tedy možná budou brát aktuální natáčení jako mírnou provokaci. My můžeme jen doufat, že se podobným směrem konečně brzy pohne i hlavní filmová série.
Podívejte se na žebříček nejlepších sci-fi filmů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Dark Horizons