Profilový obrázek

darth vader

Tedbear2002

Komentáře 47

Od nejnovějších
  1. Blíženec
    Blíženec (2019)
    5.5
    Za mě bohužel velmi nepovedený snímek. Mám pocit, že za posledních 6 let Will Smith nehrál ve filmu, který bych ohodnotil lépe jak 5 body z deseti. Film je plný nesmyslů a prazvláštních zápletek. Nápad sice zajímavý, al vůbec ne dotažený do nějaké smysluplné formy. Věc co však hodnotím velmi pozitivně, jsou speciální efekty. Ani bych nepoznal, že mladší Will Smith opravdu není nějaký relálný herec.
  2. Joker
    Joker (2019)
    8
    Za mě rozhodně jeden z nejlepších filmů od DC. Ikdyž byl průběh celého snímku docela dost depresivní, tak mě napětí drželo připoutaného v sedačce po celou dobu promítání. Herecké výkonny také za 1. Zase trochu jiný pohled na v dnešní době už stereotipní svět superhrdinů. Vlastně ve filmu nenacházíme žádné superhrdiny, jen smutný realný pohled na svět.
  3. Slunovrat
    Slunovrat (2019)
    7.5
    Na film jsem se rozhodl zajít podívat, kvůli jeho režisérovi a scénáristovi Ari Asterovi. Jeho předchozí hororový snímek Děsivé dědictví mě velice zaujal jeho originalitou a tak jsem doufal, že tímhle filmem nezklame. Naštěstí nezklamal. I když bylo tempo filmu pomalejší, nenašel jsem okamžik kdy by jsem se nudil. Nápaditá kamera a zajímavé prvky scénáře dokázali udržet mou pozornost. Filmu bych však vytkl určitou předvídatelnost. Možná se nedostáváme do příběhu klasického hororu, ale je poznat, že se film drží určité klasické hororové kostry. Celkově bych tedy další za mě povedený snímek Ari Astera zhodnotil velmi pozitivně.
  4. Spider-Man: Daleko od domova
    Spider-Man: Daleko od domova (2019)
    7
    Určitě jeden z povedenějších dílu Spidermana. Hereckým výkonům snad lezně nic vytknout. Zaujalo mě, že se ve filmu objevil narozdíl od jiných klasických Marvelovek docela nápaditý humor. Atmosféra Prahy mě taky moc bavila a potěšila. Filmuvšak musím vytknout jeho hlavní motiv. Je totiž podobný jako jsme viděli už 100x a proto předvídatlný.
    • Praha
    • herecké výkony
    • humorné vsuvky
    • dějová linie
    • motiv filmu
  5. Roma
    Roma (2018)
    6.5
    Na můj vkus byl film až moc zdlouhavý bez poutavého téma. Na druhou stranu oceňuji kameramanské kompozice. Díky nim, filmu atmosféra rozhodně nechyběla. Řekl bych, že mi chybělo něco co by mi dalo důvod film sledovat. Humor jsem ve filmu nenašel a ani s hlavní postavou uklízečky jsem se nedokázal dostatečne zžít. Neměl pro mě dostatečnou myšlenku.
  6. Bohemian Rhapsody
    Bohemian Rhapsody (2018)
    8
    Až na to, že mi to trochu přišlo přitažené za vlasy, se mi film docela zamlouval. Herecké výkony na 1. Příběh v tomto případě asi hodnotit nemohu.
  7. Venom
    Venom (2018)
    6.5
    Musim uznat ze jsem tento výsledek jsem opravdu nečekal. Na to že se v podstatě jedná o další marvelovku, tak se Tom Hardy s jeho postavou ,,kamarádského” mimozemského vetřelce docela ukázal. Dokonce jsem se i zasmál. Sice nevím jestli to tak ve filmu bylo myšleno nebo jsem se smál nesmyslnostem jako takovým. Koneckonců film mě bavil jak z hereckého tak i ze scénaristického hlediska
  8. Tomb Raider
    Tomb Raider (2018)
    3.5
    Bohužel absolutní nuda. Už od začátku jsem se nudil. Ptal jsem se sám sebe, na co jsem to vlastně do kinosálu přišel. Na dobrodružné pokračování trháku tomb Raider, nebo na další zdlouhavou pohádku. Filmu chybí napětí, chybí mu to pravé dobrodružství. Na druhou stranku, oceňuji visuální stránku, ta se zdařila.
  9. Winchester: Sídlo démonů
    Winchester: Sídlo démonů (2018)
    6
    Nápad opravdu zajímavý, ale cose provedení týče, myslím si, že ztakového konceptu mohli bratři Spierigové vytěžit mnohem více.Určitě se v kině budeté bát a možná i aý se vrátíte domu. Jakmile však nad filmem začnete přemýšlet, dialogy, děj, celkový smysl, film začne ubírat na jeho kvalitě.
  10. Blade Runner 2049
    Blade Runner 2049 (2017)
    8.5
    Poutávé, ale paradoxně zdlouhavé sci-fi nového dílu Blade Runnera, mě docela příjemně překvapila. A to konkrétně po vizualní a výpravné stránce. Děj se mi zdál sice poněkud zbytečně zmatený, rozbíhají se do spousty stran, ale přesto jsem si v jeho několika cestách dokázal najít určitý smysl. Tím se dostávám k výpravě filmu jako takového. Dostal jsem se do antiutopické blízké budoucnosti naší planety země, která mě uchvátila nápaditými vizualnímy efekty (bohužel s +- miliony skrytých reklam) a celkovou atmosféru. Mysteriózní nálada se mi také líbila. Po dlouhé době jsem se nedíval na komickou grotesku, plnou nesmyslného násilí. Filmu nechyběl smysl. Samozřejmě bych ocenil scházející a jasnější hlavní dějou lini. Herecké výkony na 1. Mínus bych přidal za matoucí vsuvky, vytvářející chaos, alespoň v té nejmenší orientaci v ději.
  11. Dunkerk
    Dunkerk (2017)
    8.5
    Neustále nějaká akce, vizualní stránka bezchybná. Hudba opět jako u ostatních filmů Christophera dokázala atmosféru držet na správné úrovni. Co se ovšem týcě děje, nezaznamenal jsem vpodstatě žádný. Jednalo se totiž o film složený pouze z fyzických akcí. Což nemusí být vůbec špatně. Co bych filmu vytknul je nesrovnalost v postavách a časech ve kterých se film pohybuje. Je správně ,,propagovat" tímto způsobem násilí, nebo se jedná o záměr počestného uvědomění si našich chyb a špatných počínání?
  12. Válka o planetu opic
    Válka o planetu opic (2017)
    5.5
    Před tím než jsem šel do kina jsem si četl recenze od uživatelů této internetové domény, ty mě navnadili se na film zajít podívat. Nabyl jsem totiž očekávání, že se jedná o díl poněkud rozdílný a to konkrétně v intenzitě násilí. Čekal jsem, že se dočkám jiného motivu než jen klasický motiv pomsty, násilý etc... Film jako celek se tedy skládal z perfektních animací,
    • animace
    • CGI
    • nesmyslné násilí
    • děj
    • pointa (žádná)
  13. Zlato
    Zlato (2016)
    6.5
    Začal bych asi tím, že na konci filmu jsem v podstatě nevěděl na co jsem se díval. Díval jsem se na příběh lásky, přátelství, či na život oplzlého zbohatlého američana? Popravdě mě fillm ani do samotného děje nepustil. V průběhu jsem totiž neměl žádný pojem o čase. Do atmosféry mě dokázal dostat jedině obtloustlí Matthew McConaughey, jehož přeměna vizáže byla jako ve většina případů fantastická. Přestože prostřední část filmu je dle mého ázoru zcela zbytečná konec mě nečekaně překvapil. Pokud si však chcete film užít na 100% budete muset vědět jak funguje dnešní trh zlatokopů. Pokud to nevíte, bude pro vás o to těžší film pochopit.
    • herecký výkon Metthewa McConaugheye
    • kostými
    • ironický konec filmu
    • nejasný děj
    • složité dialogy, které vedou ke stracení se v ději
  14. Pasažéři
    Pasažéři (2016)
    6
    V podstatě celý film je dokola to samé a skládá se ze tří pohledů na potápějící se vesmírnou lod' plnou spících pasažéru imigrujících ze země. Nejprve z pohledu osamoceného Chrise Pratta. Poté pozorujeme stejný pohled, akorát ho prožijeme i s Jennifer Lawrence (láska Chrise Pratta), a k finálnímu pohledu nám autoři přidali umírajícího Laurence Fishburna, který však děj nijak zásadně neovzláštňuje. Dějová linka byla jednuchá, avšak atmosférou na lodi mě dokázala udržet v sedačce. Doporučuji nedívat se na trailer, po jeho shlédnutí je naprosto zbytečné sledovat první třetinu filmu!
    • občasné vtipné komentáře (barman)
    • atmosféra samotného filmu
    • fim je solžen ze tří opakujících se pohledů na věc.
    • ochuzeno o napětí, adrenalin
  15. Fantastická zvířata a kde je najít
    Fantastická zvířata a kde je najít (2016)
    5.5
    Bylo vidět, že Rowlingová by prozatím měla zůstat jen u psaní knížek. Samozdřejmě nemohu špatně hodnotit filmové triky. Ty byly na jedničku. Ovšem děj se naprosto ztratil, až mě film začal pomalu nudit. Škoda že se ve filmu objevuje spousta chyb.(např. náhodné vylézání příšer z kufru, vs naplánované, ktére poté zásadně ovlivňují děj.
  16. Doctor Strange
    Doctor Strange (2016)
    8
    Jeden z nejlepších Marvelových filmů vůbec. Nedá se srovnat s (z mého pohledu) velice podprůměrnými filmy jako Avengers, Ironman atd... Děj a celkové myšlení filmu je mnohem hlubší než li prosté mlácení se a střílení ze smrtících zbraní. Samozdřejmě se zde ovšem nemohli ztratit typické vtípky od Marvelu a
    • efekty, animace
    • scénář
    • komické souboje
  17. Obr Dobr
    Obr Dobr (2016)
    5.5
    Jednalo se o klasickou pohádku s přehnaným britským patriotismes. když už jsem si zvykl na nedokonalost animace obrů, ob každý záběr na mě číhala Britská vlajka nebo nějaká lichotka pro pyšný národ britů pod pokličkou čaje. Nápad moc hodnotit nemohu jedná se totiž o film natočený dle knižní předlohy od skvělého spisovatele Roalda Dahla.Dětem bych však pohádku rozhodně neodepíral. nepostrádá totiž stereotipní humor pro děti pod 9 let. Musím pochválit nápaditost při stvárnění nápadů, jako např. Strom snů, sklep plný snů. Na to jak je příběh od začátku založen na dobrotě a lásce některé pozdější prvky charakteristice opravdu neodpovídají.
    • kamera
    • triky
  18. Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti
    Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (2016)
    6
    Od filmu Tima Burtona jsem očekával více. Těšil jsem se na klasiku nepostrádající jasný a zábavný děj neochuzeným o fantazii. Dostal se mi však mix několika filmových žánrů smýchaných dohromady s polovičním smyslem. Film na mě zapůsobil jako směs slabých čajů. Myslím si, že Tim se snažil nedokonalost děje i zařazení do žánru zakrít nadměrně strašídelnými prvky, rozhodně nevhodnými pro mládší děti. Samozdřejmě nemohu kritizovat pestrost záběrů a jejich aranžmá. Lat'ka kvality animace byla položena vysoko, za to chválím.
  19. Deadpool
    Deadpool (2016)
    7
    Film mě poněkud sklamal, myslím že to byla klasická marvelovka a ne nějaký převrat. Navíc zde byla jen brutalita a sprostý humor
  20. Husí kůže
    Husí kůže (2015)
    5.5
    Film, příběh, byl velice ohraný, jako by to byl hloupý odvar z filmu Kronika rodu spiderwiků. Děj postrádal smysl a scénář mlel z posledního. Jack Black si zachrál roli psychopatického, náladového spisovatele/souseda a dal to poměrně slabjeji než ho známe. Humor byl velice dětintský a nesmyslný. Za sebe musím ocenit herecký výkon Ryana Leea. Svůj charakter ustrašeného teenagera, byť ohraný, ale vtipně podaný zvládl docela dobře. Dětský horor se tedy opravdu stal hororem.
  21. Kingsman: Tajná služba
    Kingsman: Tajná služba (2014)
    5.5
    Kdo to hodnotí vysoko, je pro mne nepochopitelné, protože bydlím doma. Pes jede po másle a jí džemík. Já bych ho taky nezastřelil. FX slabý jak mý ponojdy. Příběh nula bodů, nebo možná dva z deseti, jako lampa doma.
    • dveře v kině nebyly zamčený
    • viděl jsem to a moc jsem se na to těšil :(
  22. Hobit: Bitva pěti armád
    Hobit: Bitva pěti armád (2014)
    6
    Byla to naprostá blbost. Děj se úplně ztrácel a celkový slovník(scénář) vycházel dohromady asi jen na 5 vět. Zajímalo by mě jak to ten trpaslík dokázal, že zabil několik skřetů jen tím že do jejich brnění narážel jen hlavou a to se jich často ani nedotkl. Celkově tam bylo víc pitomostí. Nemám, ale nic proti grafické stránce, přestože byla většina prostředí cg , tak mohu říct, že udrželi laťku vysoko. Nicméně koukat se na to myslím dalo.
  23. Amazing Spider-Man 2
    Amazing Spider-Man 2 (2014)
    6
    Tento film patřil mezi slabší Marvelovky, protože děj byl snadno předvídatelný a scénář byl také docela jednoduchý. Hodně slabý Spiderman, známe lepší.
  24. Skyfall
    Skyfall (2012)
    7.5
    Dobrý, tedy až na pár scén a navíc chvilkama to bylo vtipný:). Podívám se zpětně na starší Bondovky,
  25. Rebelka
    Rebelka (2012)
    5.5
    Myslím že to je spustu animová ních pohádek v sobě.Myslím že tam mohl být lepší děj.Jinak dobré