Válka o planetu opic

79%
Válka o planetu opic

Válka o planetu opic začíná dva roky po událostech předchozího snímku Úsvit planety opic. Z inteligentního šimpanze Caesara (Andy Serkis) se stal nezpochybnitelný vůdce rozrůstajícího se společenství opic, a když se s ním nyní setkáváme, je mu okolnostmi vnucena nová role válečného generála. Situace opičího klanu vedeného Caesarem je totiž katastrofální. Jejich skupina ustoupila do lesů, kde se často utkávají v bitvách s lidskou armádou, vedenou nelítostným plukovníkem McCulloughem (Woody Harrelson).

Ztráty opičího společenství jsou obrovské a Caesar cítí bolest z každé smrti. Potýká se s vlastními temnějšími instinkty a nastupuje na cestu pomsty, na níž se nevyhnutelně střetne s plukovníkem v epické bitvě, která určí, kdo se stane vůdčím druhem, jenž bude určovat další osud těch druhých, poražených. (Cinemart)




Recenze: Válka o planetu opic

Kinobox.cz
80%

Nejnovější Planeta opic je vlastně velmi netradiční film, pokud bereme v úvahu, že jde o "tradiční superdrahý velkorozpočtový letní spektákl". Spektákl to sice je, ale spektákl pomalý, přemýšlivý a inteligentní. A velmi málo zábavný.


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
8.5
Skvělé zakončení jedné úžasné trilogie. Už od prvních minut si mne snímek získal a já se zatajeným dechem sledoval každou následující scénu. Válka o planetu opic je za dlouhou dobu zcela jiným blockbusterem než jsme si zvykli. Vůbec se nejedná o válečnou vřavu,ale spíše o snímek,který se nese v depresivně dramatickém duchu a klade důraz na silné gesta spolu s hrdinstvím jedince. Všechny postavy jsou geniálně napsané a hlavně postava Ceasara jakožto vůdce opic si vás svým jednáním lehce získá. Reeves filmu nastolil velmi pozvolné tempo,které nikam nespěchá a proto je v něm spousta prostoru pro vývoj postav. Všechno to směřuje za jediným cílem - POMSTOU! Filmu opravdu není nic moc co vytknout. Kamera je úžasně okouzlující a je jedno zda se snímek zrovna odehrává v hustém lese,nebo v zasněžené krajině. Michael Seresin zde vykouzlil spoustu neuvěřitelných záběrů,které mne nenechali klidným. Ať už to jsou záběry na helmy v úvodu filmu,scéna Ceasar kontra plukovník McCulloughem u vodopádu a tak bych mohl jmenovat do nekonečna.Dále bych vypíchl úžasnou hudbu,která je každým svým tónem oslňující a poutavá. Doslova jsem se do toho hudebního podmazu zamiloval a každá scéna,tak dostala zcela nový rozměr. Vynikající snímek každým coulem. CGI je dokonalé a o několik stupňů opět uteklo konkurenci. Samotné finále snímku je jen třešničkou na dortu. Emocionální,dokonalé,osudové.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
7
Určitě nejslabší díl celé nové trilogie. První dva díly jsem doslova hlatal. Tento film je zdlouhavý až utahaný. Akce se dočkáte na začátku a trošku na konci. Příběh je trošku Hollywoodský, takže je v něm dost klišé. Co ale hodnotím na jedničku je zpracování. Digitalizaci jsem opět téměř nevnímal. Skvělý vizuální kousek, ale dějově zaostává za předchozími díly. Úsvitu jsem dal dokonce 90%, zrození o kousek méně a poslednímu dílu bohužel "jen" 70%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
8
Všechno, co se v tom filmu děje, je dost nedomyšlené, samotná existence vězeňského tábora pro opice nedává při nastaveném vztahu moc smysl, ale to nějak dokážu přejít (po vzoru "kdyby to dávalo smysl, film by neexistoval, tak buď za ten nesmysl rád"). Víc mě iritovaly nepřesvědčivé emocionální berličky (vše, co se týče té malé holky) a Harrelsonův kašpar. Ale zároveň na mě poprvé v trilogii opravdu funguje tíha těch dokonalých digitálních triků, jež jsou oddány myšlence pomalého, špinavého filmu. Sice platí, že to je zcela nedůmyslné a banální, ale poprvé jsem byl místy novou Planetou opic unešený.


Dodatečné informace

Původní název:
War for the Planet of the Apes (více)
  • USA Válka o planetu opic
  • USA War for the Planet of the Apes
  • USA Vojna o planétu opíc
Premiéra v ČR:
13. 7. 2017
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
150 mil. USD
Tržby:
490,72 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Válka o planetu opic je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Válka o planetu opic


Podobné


Powered byJustWatch