Maska zrcadla

64%
Maska zrcadla
Plakát traileru
Bílá královna upadla do hlubokého spánku a jen tak se neprobudí. Celé její království pokryl černý stín. Rovnováha mezi temnotou a světlem byla narušena a znovu nastolit ji dokáže pouze Maska zrcadla. A tak se Helena, sama uprostřed neznámé země, vydává na dlouhou cestu za ztraceným šperkem, který musí nalézt dříve, než temnota zahalí Svět snů navždy. Autorem scénáře je držitel mnoha ocenění v oboru fantasy Neil Gaiman a i jeho zásluhou se z Masky zrcadla – díky kombinaci hraných scén a animací - stala lahůdka pro oči i duši. Poznejte zvláštní a tajemná stvoření v neuvěřitelném světě fantazie, k jehož dokonalosti přispívají i působivé obrazové prostředky a nekonečná představivost výtvarníka a režiséra Davea McKeana.



Petrson
Petrson
4 166 bodů
4.5
Tak jsem si koupil zase Blu-ray a kromě výtvarné podoby mě film nijak nezaujal. Zbytečně "zajímává" kamera v naší realitě a příliš statická ve snových sekvencích. Některé animované kousky jsou ovšem vynikající. To je gro celého filmu. Problém je ve srozumitelnosti příběhu, i když artové pojetí a překvapení za každou cenu to mělo umocnit, což se asi nepodařilo. Za výtvarnou podobu a nápady 80%.
jan-hrouda
863 bodů
8
vizualne velmi pekny a osobity film podle scenare neila gaimana. je sice videt, ze triky jsou triky, ale vzhledem k faktu, ze se odehrava vicemene ve svete snu a nesnazi se pusobit realisticky, to vubec nevadi. nektere pasaze jsou dost tezce psychedelicke! hlavni hrdinka moc hezka, jen tempo filmu je obcas podivne. take hudba je skvela!
darth vader
darth vader
714 bodů
4
Velice zmatený film, nedávalo to moc smysl. Chvilkama jsem se nudil.

Dodatečné informace

Původní název:
Carobna maska (více)
  • Velká Británie Maska zrcadla
  • Velká Británie Carobna maska
  • Velká Británie Máscara da Ilusão
  • Velká Británie MirrorMask
Země původu:
Velká Británie, USA
Rozpočet:
4 mil. USD
Tržby:
0,97 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění