Leonardo DiCaprio jako expert na bojová umění

Leonardo DiCaprio jako expert na bojová umění
Prokletý ostrov (2010) | Paramount Network
leonardo-dicaprio-jako-expert-na-bojova-umeni-2
Jack z Titanicu má čich nejen na projekty, ale i štěstí na velké režiséry. Málokomu se povede během jedné dekády hrát ve filmech Stevena Spielberga (Chyť mě, když to dokážeš), Martina Scorseseho (Skrytá identita, Letec, Gangy New Yorku, Prokletý ostrov), Christophera Nolana (Počátek), Sama Mendese (Nouzový východ) a Ridleyho Scotta (Labyrint lží). Zdá se, že pro slabé filmy tu není místo. Tomu ostatně odpovídá i výpis toho, na čem DiCaprio aktuálně pracuje: J. Edgara režíruje veterán Clint Eastwood, v The Great Gatsby povede DiCapria Baz Luhrmann a pak je tu samozřejmě role záporáka v nové tarantinovce Django Unchained.
Aby těch zajímavých projektů neměl DiCaprio málo, koupil ve Warner Bros. práva na úspěšný román Dona Winslowa Satori, který by rádi přihráli právě DiCapriovi s tím, že by v ideálním případě mělo jít o několikadílnou sérii. Předloha je o muži, expertovi na bojová umění, který se dostane do problémů v poválečném Japonsku (tam to nikdy běloši nemají lehké). Mělo by jít o akčňák ve stylu Jasona Bournea, což sice může v případě DiCapria působit lehce nepatřičně, ale nezapomínejme na to, že před Bournem byl Matt Damon taky jen „ten kluk z filmů Kevina Smithe“ a jak mu role nakonec sedla.
Leonardo DiCaprio
Prokletý ostrov (2010) | Paramount Network
Pro DiCapria by šlo o novou zkušenost nejen kvůli tomu, že by si prvně ve své kariéře osvojil bojové techniky, ale současně by v případě úspěchu poprvé natáčel pokračování. Co vy na to? Chcete Lea jako bojovou mašinu v nehostinném Japonsku, nebo by mělo Santori přistát na stole jinému herci?
Víte že?...
... se DiCaprio účastnil konkurzu na roli Robina v Batman navždy? Kam by jeho kariéra směřovala, kdyby part v elastických šortkách po boku Vala Kilmera nakonec opravdu získal, se naštěstí můžeme jen dohadovat.