TOP kina USA: Nuda v Americe, zato velká podvodní pařba v Číně

TOP kina USA: Nuda v Americe, zato velká podvodní pařba v Číně
Aquaman | Warner Bros.
Od minula se tak v TOP10 prakticky nic nezměnilo. První stále Raubíř Ralf 2 (258 milionů celosvětově), druhý Grinch (325 celosvětově), třetí Creed II (119 celosvětově), čtvrtá Fantastická zvířata 2 (568 celosvětově) a pátý hudební biopic Bohemian Rhapsody (592 celosvětově). V rámci jednotlivých víkendových zářezů je to spíše takové kolektivní doklusávání, ale to se dalo čekat. Mnohem zajímavější tržby každopádně padaly v čínských kinech.
Warneři nechtějí s Aquamanem nic riskovat a protože se momentálně hodně daří komiksovkám v Číně, rozhodli se začít právě tam. On se přeci jen lépe prodává film, který už někde boří žebříčky návštěvnosti. A studiu to vyšlo možná i mnohem lépe, než plánovalo. Aquaman v tamních končinách odstartoval za 94 milionů, což je jeho nejlepší start (do víkendu první Ready Player One měl "jen" 62). Celkově jde o čtvrtý nejlepší komiksový debut za posledními dvěma Avengers a Venomem. Když se k tomu připočtou dobré ohlasy, je jisté, že jde pro DC po Wonder Woman o další zásah do černého.
Hořce to naopak vypadá pro Smrtelné stroje. Ty se již také na pár trhů dostaly a je z toho nicotných 18 milionů. Už nyní navíc v Universalu prý počítají s tím, že si film v Americe moc dobře nepovede (startuje až tento týden). Studio si věří, že ho nakonec ve světě prodá a velkolepé trailery bezpochyby nějaké diváky nalákají. Ale jestli to bude stačit na rozpočet (100 milionů + propagace), to je otázka. Můžete začít uzavírat v diskuzi sázky.
Zmínit je třeba ještě Venoma, jemuž už sice v Americe přistávají na konto jen drobné, ale celosvětově má 851 milionů, z toho 268 z Číny a pouhé tři miliony film dělí od toho, aby šlo o 10 nejúspěšnější komiksový film vůbec.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
Jihae
Venom