Profilový obrázek

Gury

67

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Uživatel nevyplnil svou lokalitu.



    Leon
    Leon (1994)
    9
    „Vždycky je to stejný. Teprve když se člověk začne bát smrti, naučí se vážit si života.“

    Leon od Luca Bessona je jakýmsi doprovodným kouskem jeho mezinárodního průlomového hitu, Brutální Nikity, kterou v mnoha ohledech Leon strčí do kapsy. Téma ženy se zbraní ještě vylepšuje tím, že dělá z hrdinky 12letou dívku, kterou hraje tehdy neznámá Natalie Portman. Jean Reno je vynikající jako její trenér vrah a taky jako náhradní otec. Ale nikdo v tomto filmu nesahá Garymu Oldmanovi ani po paty. Oldman zde vytvořil jednoho z nejlepších padouchů všech dob. I když se zdá, že jde pouze o napínavý krimi thriller o tohle v Lenovo nejde. Leon je něco víc. V jádru je totiž Leon krásný vztah „otce s dcerou“ a zároveň taky dvou poškozených cizinců, kteří v sobě nacházejí útěchu.
    Tenkrát v Hollywoodu
    Tenkrát v Hollywoodu (2019)
    8
    „Příteli, to ty tady máš velkou hubu a moc rád bych ti ji zavřel, zvlášť před všemi mými přáteli. Ale moje ruce jsou na seznamu smrtících zbraní.“

    Nepatří to k Tarantinovým nejlepším filmům, ale pořád je to zatraceně dobrý a chytrý film se skvělými scénami, skvělými hereckými výkony, režií a hudbou, která ve vás zůstane ještě dlouho po filmu a rádi byste se na to podívali znovu. Líbilo se mi kombo Pitt-DiCaprio, ale taky bylo skvělé vidět některé slavné herce v tomto filmu, jako třeba Steve Mcqueen nebo Bruce Lee. Vyvrcholení filmu je zase starý dobrý Tarantino, což jsem si neskutečně užil. Navzdory veškeré nenávisti, které se Tarantinovi dostává (i když nechápu za co, osobně ho uctívám), dnes není naživu žádný jiný filmař, který by byl snáze rozpoznatelný podle svého díla.
    Avengers: Infinity War
    Avengers: Infinity War (2018)
    10
    „Měl jsi...měl jsi...měl jsi vést úder na hlavu.“

    Infinity War si lidé pamatují hlavně kvůli tomu, jak končí, a na tom není nic špatného. Ale pro mě je celý film neuvěřitelný. Akce, humor, kinematografie, na konci i zlomené srdíčko atd. Bylo to vyvrcholení 10 let práce s postavami. Výhoda té dřiny? Film může začít neuvěřitelnou akcí a nikdy ji neopustit. Film se prostě nemusí zabývat poznáváním postav a rovnou se může vrhnout do akce. Většina by nesouhlasila kvůli konci, ale mám pocit, že je to nejlepší film od MCU (zatím). Endgame byla úžasná, Infinity War byla lepší. Myslím, že nejlepší na celém filmu byla skutečnost, že jsme měli možnost vidět spoustu skvělých a nečekaných spojení, o kterých se nám jako fanouškům ani nemohlo zdát. Thor se Strážci? Páni. Star Lord a Iron Man? Rocket a Winter Soldier? Mohl bych pokračovat dál a dál. Také zvládli skvěle vyvážit humor s vážnými situacemi. Teď přestanu, nebo bych mohl psát navždy. Prostě se na to podívejte, protože takový blockbuster se jen tak nevidí.
    Captain Marvel
    Captain Marvel (2019)
    3
    Omlouvám se všem čtenářům, kteří se těšili na recenzi Captain Marvel ale trochu se mi to zvrhlo na kritiku celého nového MCU.

    Jako fanoušek MCU jsem naštvaný, že MCU vydává tyhle podprůměrné filmy. Nechápu proč finance ze tří průměrných až podprůměrných filmů (Captain Marvel, Ant-Man a Wasp a Black Panter) nenarvou do jednoho kvalitního kousku. To snad musí těm chytrákům v Disney dojít, že film o nové postavě, která je dětinská a arogantní nemůže sklidit úspěch. Já chápu, že potřebuje MCU nové postavy do nových týmovek ale takhle se to prostě nedělá. Jeden z problémů nového MCU jsou schopnosti hrdinů, což se trochu ukazuje i v tomto filmu (zatím ještě nemáme postavu podobné Captain Marvel ale jsem si jist, že za chvíli tu budeme mít Captain Marvel 02, protože Disney už docházejí nápady). Všichni jsou jako přes kopírák. Jaký je rozdíl mezi Captainem Americou a Black Widow? Fakt se těším na novou týmovku, ve které všichni hrdinové budou mít stejné schopnosti. To bude teda fakt zábava. Další problém filmu je síla Captain Marvel. Vypadá to, že sama by se mohla utkat s Thanosem, k čemu pak potřebujeme Avengers? Jediné, co jsem si na tomhle filmu užil byl Samuel L. Jackson s kočkou a CGI, které vypadalo velmi dobře u Goose 🙀 a u S. L. Jacksona. V akčních scénách už to taková hitparáda nebyla.

    Oblíbená díla

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+8

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+6