Profilový obrázek

limeta

Alena Malinská
5 174
51. TopUživatel

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Praha, Hlavní město Praha, Česká republika



    Avatar: The Way of Water
    Avatar: The Way of Water (2022)
    10
    Druhý Avatar je opulentní a dechberoucí vizuální hostina. Pokud nelze vstoupit dvakrát o téže řeky, udělal Cameron moc dobře, že nechal Jacka Sullyho s rodinou odejít do moře. Podvodní mořský svět na Pandoře je úchvatná, a za mě mnohem poutavější podívaná, než akční scény. Je to nádhera, jednoduchý příběh nevadí a více něž tříhodinovka uteče… jak voda.
    Ultimátum
    Ultimátum (2022)
    4.5
    Méně je někdy více. Ultimátum je výukový program pro filmaře o tom, jak z látky na dvě epizody jich nafouknout osm. Koleníkovi to sice sluší, ale od 3. dílu se to pro nepřehlednost děje prakticky nedá vydržet.
    13 minut
    13 minut (2021)
    10
    Silný, působivý dokument a velký námět k zamyšlení. Všichni tušíme, že takoví řidiči usedají za volant a všichni doufáme, že se s nimi nikdy nepotkáme. Pět viníků dopravní nehody odkrývá situaci kolem kolize a svoje (ne)vyrovnání se s tíhou viny.
    Nabarvené ptáče
    Nabarvené ptáče (2019)
    9
    Nabarvené ptáče je film s obrazy života, kde lidská krutost je nedílnou součástí dennodenní bitvy o přežití v prostředí bídy a válečného konfliktu. Je to velkolepá filmová práce s dokonalou kamerou, ve skvěle padnoucím černobílém provedení, kvalitně herecky obsazená. Anabázi židovského kluka zahrál Petr Kotlár bravurně.
    Krajina ve stínu
    Krajina ve stínu (2020)
    10
    Kronika pohraniční vesnice působí dokonale autentickým dojmem. Pohledy na poklidnou náves, kde čas pomalu plyne, kostýmy a rekvizity, plejáda vesnických figurek, to všechno skládá mozaiku dokonale zapadajících kamínků, která je pevně usazena díky dobře obsazeným a uvěřitelným postavám a skvěle padnoucímu černobílému provedení. Základní schéma příběhu známe, tušíme, že se to tak opravdu mohlo stát, přesto po 135 minutách stopáže na člověka padne deka a myšlenky se stále vracejí k tomu, jak dějiny zasáhnou do osudů lidí malé vísky.

    Oblíbená díla

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+26

    Oblíbení tvůrci