Miloš Zeman

?

Pro výpočet aktuálního kariérního skóre využíváme uživatelské hodnocení u filmů a seriálů skrz celou kariéru tvůrce. Největší váhu pro výpočet mají poslední díla kariéry. Výsledné číslo ovlivňuje také popularita, oblíbenost a získání filmového ocenění.

Pro výpočet kariérního skóre nebyly splněny podmínky.

Miloš Zeman

 

Ing. Miloš Zeman,CSc. je bývalý český premiér, ekonom, prognostik a významný porevoluční politik. Vystudoval Střední ekonomickou školu a Vysokou školu ekonomickou v Praze v roce 1969. Řádné studium mu nebylo z politických důvodů umožněno. Během tzv. Pražského jara (1968) vstoupil do KSČ, odkud byl v roce 1970 vyloučen. Poté byl zaměstnán jako pracovník Progrostického ústavu ČSAV.

Během sametové revoluce se zapojil do činnosti Občanského fóra. V roce 1992 vstoupil do České strany sociálně demokratické, kde působil nejprve jako předseda pražské stranické organizace a později i jako předseda strany. V této funkci setrval až do roku 2001. Po volbách do Poslanecké sněmovny v roce 1996 znemožnil sestavit tehdejšímu předsedovi Občanské demokratické strany, Václavu Klausovi, většinovou vládu. Výměnou za toleranci vlády menšinové, získal post předsedy Poslanecké sněmovny. Po vítězství ve volbách v roce 1998 se stal premiérem. V roce 2001 přenechal předsednictví ČSSD Vladimíru Špidlovi a stáhl se do ústranní.

Již několikrát byla diskutována možnost návratu Miloše Zemana do aktivní politiky. V roce 2003 kandidoval na prezidenta České republiky, vypadl však již v prvním kole tajné volby. 21. března 2007 vystoupil z ČSSD kvůli dlouhotrvajícím sporům s Jiřím Paroubkem. Od té doby glosuje českou politickou scénu ze svého domu v Novém Veselí na Vysočině.

Mezi jeho koníčky patří lyžařská turistika, sci-fi a šachy. Do širokého povědomí vstoupil jako politik s dávkou hrubosti a arogance ve vystupování. V lednovém referendu (2018) se stal podruhé prezidentem České republiky.



Miloš Zeman: Nejlepší filmy a seriály


Miloš Zeman: Filmy a pořady 81




Dodatečné informace

Narození:
28. 9. 1944
Kolín, Československo

Další články

  1. Ovčáček čtveráček již brzy ve vašem kině. SOUTĚŽTE o lístky na přenos divadelní derniéry
    1. 2. 2017
    Ovčáček čtveráček již brzy ve vašem kině. SOUTĚŽTE o lístky na přenos divadelní derniéry

    O divadle tu moc často nepíšeme. Tohle je ovšem jedinečná příležitost, protože se kromě "prken, co znamenají svět" týká též kin. V úterý 7. února bude mít v pražských Bohnicích derniéru veleúspěšná divadelní hra Ovčáček čtveráček (2017), která si bere na paškál kultovního ředitele Tiskového odboru Kanceláře prezidenta republiky a tiskového mluvčího prezidenta Miloše Zemana.

  2. GLOSA režiséra Víta Olmera: Hnůj v zákulisí českého filmu
    28. 1. 2016
    GLOSA režiséra Víta Olmera: Hnůj v zákulisí českého filmu
  3. Jak krtek k pandě přišel aneb Představovačka nového čínského seriálu na Pražském hradě
    17. 6. 2015
    Jak krtek k pandě přišel aneb Představovačka nového čínského seriálu na Pražském hradě
  4. GLOSA: Čínsko-česká družba v Lucerně aneb Když je film rukojmím obchodních a mocenských vztahů
    6. 5. 2015
    GLOSA: Čínsko-česká družba v Lucerně aneb Když je film rukojmím obchodních a mocenských vztahů
  5. ANKETA: Rok 2014 očima českých filmových aktérů
    1. 1. 2015
    ANKETA: Rok 2014 očima českých filmových aktérů
  6. Jan Hřebejk: „Pokud nevíš, jestli si chtěl levnej benzín, nebo svobodu, máš to těžký.“
    17. 11. 2014
    Jan Hřebejk: „Pokud nevíš, jestli si chtěl levnej benzín, nebo svobodu, máš to těžký.“

    Druhého listopadu začala televize HBO vysílat sitcom o vztazích Až po uši. Jeho autorem je režisér Jan Hřebejk, který tak měl možnost nahlédnout do světa nadnárodní televizní společnosti. Na DVD aktuálně vychází jeho filmová adaptace divadelní hry Zakázané uvolnění. A do toho se vzpomíná na 25 let od začátku sametové revoluce. Hned několik důvodů k tomu navštívit Jana Hřebejka. Kde jinde než na jeho hausbótu, který vás vytrhne z ruchu velkoměsta.

  7. I muži mají své dny. Ale proč to dostali právě Filip a Robert?
    8. 11. 2014
    I muži mají své dny. Ale proč to dostali právě Filip a Robert?
  8. Ostře a bez cenzury na české politiky? Tvůrci Protektoru pouští na internetu zdarma první díl satirického seriálu Blaník.
    15. 11. 2013
    Ostře a bez cenzury na české politiky? Tvůrci Protektoru pouští na internetu zdarma první díl satirického seriálu Blaník.
  9. 12. týden-kinopremiéry: Něco pro děti, teenagery, vyznavače hororu, přímé volby prezidenta i spaghetti westernu
    22. 3. 2013
    12. týden-kinopremiéry: Něco pro děti, teenagery, vyznavače hororu, přímé volby prezidenta i spaghetti westernu