Česká soda

78%
Česká soda
Plakát traileru
Fakt, že se z pořadu stalo kultovní dílo, (nahrané díly byly cenným sběratelským artiklem příznivců a fanklubů cyklu) dovedl autora projektu Fera Feniče k vytvoření celovečerního střihového filmu Česká soda. Ten se do historie zapsal jako první český celovečerní film překopírovaný z obyčejného videa a jako jeden z mála českých snímků, které se zcela zaplatily výnosem ze vstupného od českých diváků (návštěvnost přes 200 000 diváků ho také řadí k velmi úspěšným českým snímkům devadesátých let).



Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7.5
Co jiného čekat od pana Čtvrtníčka než ostrý humor,který nemusí každému pasovat,ale nedá se mu odepřít trefnost a nekorektnost. Tento filmový sestřih toho nejlepšího co jsme mohli vidět v seriálu každopádně stojí za shlédnutí i když nenabízí nic nového. Každopádně slušná satira,které už dnes nevznikají.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
9.5
Mooooc pěkný - pět let po úspěšném televizním seriálu vyšel filmový sestřih, výběr toho nejlepšího z ČS. Vše výborné (skeče, fingované rozhovory s "reportérem" Petrem Čtvrtníčkem, drsné parodie na reklamy) zůstalo zachováno, zejména vynikající série "kursu němčiny" Alles Gute! pánů Šteindlera a Vávry (das schwein Hund, die scheisse Katze, ...). Pokud někdo tvrdí, že po roce 1989 u nás neexistovala skutečná a kvalitní (i když velmi drsná a místy nekorektní) politická satira, neviděl Českou sodu. To nejlepší, co ve Febio vzniklo.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Ve své době nejlepší skeče na trhu. Typický humor Petra Čtvrtníčka, kterému pomáhala správná banda. Něco bylo trapné, z něčeho slzely oči ještě hodně dlouho, pár scének a hlášek zlidovělo. Pro každého tento humor určitě není, já na Českou sodu vzpomínám rád.

Dodatečné informace

Původní název:
Česká soda (více)
  • Česká republika Česká soda
  • Česká republika Czech soda
Premiéra v ČR:
12. 3. 1998
Distributor:
Falcon
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
12+
Ocenění:
Žádná ocenění