Jak krtek k pandě přišel aneb Představovačka nového čínského seriálu na Pražském hradě

Jak krtek k pandě přišel aneb Představovačka nového čínského seriálu na Pražském hradě
Vlevo Milerův originál, vpravo Panda a krtek z roku 2015.
První díl cyklu se jmenuje Panda a Krtek (Panda and Little Mole) a kromě prezidenta Miloše Zemana, místopředsedkyně čínské Státní rady Liou Jen-tung nebo Karolíny Milerové (vnučky Zdeňka Milera a majitelky Little Mole cartoon) ho dnes zhlédnou i děti z České republiky a Číny. Těm by měl být pohádkový seriál určen především.
O čem první díl nové série pojednává? Web ČTK uvádí, že "Krtek, který má ve filmu na rozdíl od původních Milerových kreseb trojrozměrnou podobu, najde doma v Čechách ztracenou plyšovou hračku, medvídka pandu. Z textu na visačce se dozví, že pochází z Číny a snaží se s pandou skamarádit. Ta ale zůstává hračkou a po čase ji najde holčička, které se ztratila. Pro Krtka je to ale impuls odjet do Číny a najít živou pandu. Prohrabe se na druhý konec zeměkoule a dostane se do pandí rodiny právě ve chvíli, kdy ta sleduje v televizi oblíbeného kresleného Krtka."
jak-krtek-k-pande-prisel-aneb-predstavovacka-noveho-cinskeho-serialu-na-prazskem-hrade
Vlevo Milerův originál, vpravo Panda a krtek z roku 2015.
S dokončením seriálové řady se počítá na začátku roku 2016. Dílů by mělo být 52 a odhadem by je mělo na území Číny zhlédnout 300 milionů diváků.Dle zprávy ČTK se v případě úspěchu uvažuje o natáčení druhé řady, která by se mohla odehrávat v České republice. Bude i v těchto dílech panda? Nevíme. Jisté ale je, že hlavním vysílacím partnerem bude na území České republiky Česká televize.
Asi už to nebude ten starý, nesmrtelný krtek. Dětem se ale líbit bude. Osobně si ale tohle dílo nebudu spojovat s osobou Zdeňka Milera. Přestože se na vzniku nových epizod podílí jeho vnučka. Za nevinnými, spontánními a bezprostředními tvářičkami dětí vidím vypočítavost politiků, státníků a byznysmenů.
Původní krtek je cool a trendy i v 21. století. Třetí rozměr nepotřebuje. Měl ho již před 48 lety.