Saw X

72%
Saw X
Děj se odehrává mezi událostmi prvních dvou filmů, kdy nemocný a zoufalý John cestuje do Mexika na riskantní a experimentální lékařský zákrok v naději na zázračný lék na rakovinu, jen aby zjistil, že celá operace je podvod s cílem oklamat ty nejzranitelnější. Vyzbrojený nově nalezeným cílem se nechvalně proslulý sériový vrah vrací ke své práci a pomocí vychytralých, vyšinutých a důmyslných pastí obrací karty proti podvodníkům svým typickým niterným způsobem.



Recenze: Saw X

Kinobox.cz
40%

Skládačkový vrah Jigsaw je zpátky. V příběhu odehrávajícím se před dějem většiny ostatních dílů série se dočkáme nejen krvavých zvráceností, ale i podivné snahy o prezentování sadistického mučitele jako veskrze morální figury. Fanoušci série si přijdou na své, jen musejí přečkat zbytečně utahaný úvod. O žádné revoluci či vlití čerstvé krve (ehm) do žil dlouho skomírající série však nemůže být řeč.


Pete69
Pete69
29 978 bodů
8
První SAW jsem hltal a bylo to pro mě tenkrát něco nového a jedinečného, druhý díl mě hodně bavil a potom už to šlo přeci jen z kopce. SAW X je návrat ke kvalitě. I když zdánlivě nepřináší nic nového, spousta krve, hry a zajímavý závěr.. tak má SAW X přeci jen něco navíc a to je scénář, který je opravdu hodně zajímavý, vůbec mi nevadil první nekrvavá třetina, protože právě ta dá krvavému zbytku filmu další dimenzi. Pěkné.
hrumsrt
hrumsrt
9 352 bodů
4
Už jsem se dávno vzdal všech očekávání od série Saw a to i toho, že by snad někdy mohla skončit.. I když na podesáté se značka trošku inovuje a příběh se vydává jiným směrem, už se konečně nepokračuje nýbrž vrací v čase.. A divák si je tak od začátku jistý, které postavy by asi měli dosáhnout až do konce filmu. Vzhledem k tomu, kde na časové ose jsme, doufal jsem ve větší prostor pro Amandu, kdy bychom mohli vidět více z jejího přerodu.. Namísto toho dostáváme příběh Johna Kramera za uzdravením, které se ovšem trošku po Jigsawovsku zkomplikuje.. A jelikož si bohužel náš Skládačka zase musí hrát na poslední morálně soudní instanci, čeká nás opět zločin a trest... Saw X možná není jen dalším zbytečným pokračováním, ale je výplní v příběhu, která ničemu nepomůže.. No ale je to Saw, tak aspoň pastičky budou nápadité? Nemyslím si. I když do nich dostává lidi, kteří skutečně nepatří mezi nejčestnější, tak kreativita jejich smrtí je žalostná. Jakoby tvůrci věděli, že musí dostat smrt, jaká tu ještě nebyla, musí to vypadat jakože oběti mají šanci.. Ale stejně všichni víme, jak to dopadne... Desáté Saw přináší pořád to stejné, alespoň vysvětlení, proč už tolik dílů mrtvý vrah Jigsaw zase moralizuje, dává smysl, ale stejně ve výsledku ho nemůžu kvalitou přihodit k nejlepším dílům série. Takže jestli je vyznamenání, že od sedmičky jde o nejlepší díl, tak s chutí do toho! (Jen už zase prosím, už to SAW nechte na pokoji a konečně nechte ty starší díly nostalgicky zrát!) 40%
Klajnik
Klajnik
8 627 bodů
0
Prvních 7 dílů Saw mám pro jejich kvality rád jakožto guilty pleasure. Desítka se k nim chce přiblížit, ale je příliš nudná i scénáristicky tupá, čímž spíše připomíná 8 a 9. Zde už je celý koncept šíleně vyčpělý a samotné pasti taky za moc nestojí. Týpek vydlabávající si mozek mě ale rozesmál.

Dodatečné informace

Původní název:
Saw X (více)
  • USA Saw X
Premiéra v ČR:
28. 9. 2023
Distributor:
Vertical Entertainment
Země původu:
USA
Rozpočet:
13 mil. USD
Tržby:
111,82 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Saw X


Podobné