Chystá se jedenáctý díl Saw, a to v šibeničním termínu. Fanoušci série jsou však zvyklí

Chystá se jedenáctý díl Saw, a to v šibeničním termínu. Fanoušci série jsou však zvyklí
Saw X | Lionsgate
Všech prvních osm dílů brutální série si na sebe zvládlo vydělat. Dokonce i nejméně úspěšný šestý díl s tržbami ve výši 68 milionů dolarů nelze považovat za průšvih, a to díky skromnému jedenáctimilionovému rozpočtu. Podobně spořivě vznikly i ostatní díly, a tak jediný neúspěch představoval spin-off Spirála strachu, který při rozpočtu 20 milionů dolarů doklopýtal ke 40milionovým tržbám. Desátý díl, uvedený do kin letos v září, však opět zazářil – stál 13 milionů a ve světových kinech utržil 107 milionů.
Saw X: trailer | Vertical Entertainment
Tato čísla jsou důležitá proto, že u této série hrají pohledy do účetních knih ještě větší roli než leckde jinde. Levné horory si na sebe vydělají téměř vždy a značka Saw je synonymem pro nenáročnou a zároveň lákavě odpudivou zábavu. Desítka se navíc navzdory své nesmyslnosti dočkala nejvlídnějších recenzí z celé série, a tak nedlouho po její premiéře přichází oznámení dalšího dílu.
Saw X
Saw X
72%
Jak píše server Variety, překvapením není ani tak to, že studio Lionsgate touží po snadno vydělaných milionech, a tak ohlásilo další pokračování s názvem Saw XI. Nečekanější je však datum uvedení do kin, kterým by mělo být už 27. září – a to příštího roku!
Něco podobného se odehrálo po úspěchu prvního dílu, díky čemuž se dvojka začala chystat téměř okamžitě a měla premiéru téměř rok po uvedení jedničky. V podobném trendu pokračovaly i další díly až do sedmičky (s názvem Saw 3D), po níž následovala sedmiletá odmlka a následné hledání nových směrů celé série. Jenže s desítkou se ukázalo, že vlastně není třeba vymýšlet nic nového. Publikum bez problémů uspokojí i série násilných pastí slepená nějakým rámcovým příběhem.
Další informace kromě názvu a data premiéry jedenáctého dílu zatím nejsou známé. Lze počítat s návratem Kevina Greuterta, dlouholetého střihače a v případě desítky i režiséra, a překvapilo by rovněž nezapojení Tobina Bella jako Jigsawa/Johna Kramera, který navzdory pokročilému věku 81 let celou desítku táhl. Vzhledem k brzkému termínu uvedení do kin však na sebe další informace nejspíš nenechají dlouho čekat. Zatím se podívejte na náš žebříček nejlepších hororů letošního roku, kde se Saw X drží na pěkném druhém místě.
zdroj: Variety