Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně

52%

Komentáře a recenze 54

Dle počtu bodů
Vanas
Vanas
22 bodů
3
Režiséra znám jen ze “sračkového” Justice League a za mě otřesného a stejně špatného jeho sestřihu Justice League (co si teď tak uvědomuji)…. A musím uznat že tak špatný režisér se překonal a je to ještě horší… Možná zajímavý svět, kterým nás provází extrémně nezajímavé postavy. Z válečného konfliktu jsem měl Warhammer 40k pocity a potom se ukázala alegorie na světelné meče tak už jsem už jsem se zasmál. Už jen skoro celý film když se nabírá parta tak vypadala jako špatný MMORPG quest. Alá dobře, přidám se k vám. Ale musíte pro mě splnit úkol a to že mě doprovodíte do dungeonu kde musíme zachránit random děcko a pomůžete mi sejmout bosse. Sorry, bylo těžké udržet pozornost.
  • zajmavý svět
  • světelné meče
  • kostými vojáku trochu připomínají astra militarum
  • příběh
  • postavy
  • režisér
  • WoW vedlejší quest
  • znovu oživení záporáka filmu
Bedarxw
15 bodů
8
Nic z čeho bych se urval, vzniklo moc otázek ohledně historie...postavy až moc nahajpený, ale bavilo mě to.
MitO
MitO
12 bodů
9
Trochu nechápu to hodnocení i když nejsem žádný filmový kritik. Perfektní sci-fi říznuté fantasy. Já jsem byl spokojený u každé scény a kdo ví co má režisér ještě v rukávu. Každopádně pro fanoušky žánru určitě doporučuji.
Telogne
Telogne
12 bodů
3
Rebel Moon. Ach jo. Nejsem zrovna náročný, když přijde na komixácké řežby, sci-fi melu a příběhově basic, ale epičností vymazlené filmy. Jenže tohle bylo zklamáním, přestože jsem do toho šel s tím, že "to bude aspoň koukatelné".

RM si zkouší hrát tak nějak na všechno, ale nic nedělá ani na dostatečně. Komplex Impéria, ultravládce a vesmírné dominance se špetkou římského kolosu a latiny a lá Warhammer 40k. Světelné meče, farmářský odpor a scéna kompozičně ve stylu "I am your father" po Hvězdných válkách. Tendence s über armádou oblétat, podmaňovat a ničit světy a lá Riddick nebo Duna. Inteligentní pavouk s hejtem na lidi, kteří mu dupou po vajíčkách, na úrovni Aragoga z Harryho Pottera. Rekrutování NPCček jako followers v průběhu děje za vytrpění krátké nezajímavé backstory ve stylu... asi tak všech céčkových party RPG her. Logika stylu "jdu porazit vesmírnou loď o velikosti města hromadou kamení". Nasraná holka, co se po rupnutí nervů změní z kydačky hnoje ve vraždící mašinu se skillem Johna Wicka. A jako špetka soli do rány pár zpomalených Snyderovských bojových záběrů, aby se neřeklo.

Tak nějak jsem celou dobu doufal, že ten cringe skončí a trochu se to rozjede. Že to aspoň bude dávat smysl, když už je slabší příběh. Nebo že na konci bude nějaký zajímavý zvrat, kde si aspoň řeknu "ty vole, jo, aspoň něco". Ale ono ne. Jediný, co na tomhle filmu bylo koukatelné krom dobré sci-fi grafiky (která je dneska pro takový žánr ale už naprostou nutností), byl ten dementnáí záporák. Byl to idiot, od začátku bylo jasné, jak to s ním dopadne, a byl to takový ten (ne úplně standarní, díky bohům) zmrdeček, který si prostě rád vyleje zlost a pohoní ego, protože mu ve Starbucksu do Venti pumpkin latté dali sojové mlíko místo mandlového.

Za mě 3/10.
  • Sranda záporák
  • Dobrá grafika
  • Snaha vytahat koncepty ze spousty úspěšných děl (byxť neúspěšně)
  • Nelogické uvažování s ohledem na nepřítele
  • Nudné dialogy
  • Recruitment proces party members jak v céčkovém RPGčku
  • Neúspěšná snaha vybrat koncepty ze spousty úspěšných děl
pamatkar on the road
pamatkar on the road
12 bodů
3
Vše, co je ve filmu jsme už někde viděli, ve válečných filmech, westernech či sci-fi. To co samostatně fungovala spojil Snyder do slepence, kde nefunguje nic.
Pavel Ungr
Pavel Ungr
10 bodů
6
Hezké ale suché.
Kubiko
6 bodů
8
pokud to porovnám s avengers atd. tak jento těžký nadprůměr. tento film měl být star wars a také to tak je stylizováno. přijde mi smutné že lidi, kteří ze sebe nikdy nevyplodí nic kreativního se dožadují nových a nových stymulů. co by tedy ten film měl přinést nového či revolučního ? od toho je tu avatar pokud chci vidět dnes již Béčkové filmy se superhrdiny jdu k marvelu atd atd. tyto recenze píší znudění puberťáci a závysláci na stymulech, kteří se nebudou s člověkem bavit dokud u toho nemají 3 monitory na každém bliká a hraje něco jiného. problém není v tvorbě nebo filmech ale ve Vás konzumentech. dřiv jste takový film viděli jednou za rok maximálně tak to byla super podívaná, ale když za rok vyjde X akčních blockblasteru a ty se snaží člověka ubít akcí,CGI atd tak chápu ono se to okouká, ale měli by jste vzít v potaz i to že máte pokřivené vnímání a nejste schopni si to užít - je mi Vás vlasně hrozně líto. ano tento koncept příběhu tu byl již Xkrát ale toto je jinak vyprávěno.
  • velice dobře vyprávěný příběh, který už tu byl
  • lidi, kteří na něj koukají
Svobyk159
Svobyk159
6 bodů
3
Trojku jenom za vizuální efekty. Jinak jsem to po půl hodině vypl. Sci-fi mám rád ale tohle se nedalo. Malá šedesátikilová ženská jednou rukou zablokuje dvě ruce maníkovy co má tak 100+ killo. 1/3 filmu jsou zpomalené záběry a příběh je od začátku předvídatelnej.
koniza
koniza
3 bodů
10
super!