Dívka a moře

69%
Dívka a moře

Když se australská šestnáctiletá jachtařka Jessica Watson rozhodla obeplout zemi bez cizí pomoci, mnozí předvídali její selhání. Jenže ona to dokázala a to díky neuvěřitelné podpoře svých rodičů a svého trenéra Bena Bryanta. Plavba jí trvala dvě stě deset dní a Jessica se díky tomu stala nejmladším člověkem na světě, kterému se něco takového podařilo. 




Kuca25
2 132 bodů
8
Upřímně jsem nečekal, že by mě tenhle film dokázal takhle vtáhnout, ale zkrátka se to povedlo. Dívka a moře mi jistým způsobem připomněla další skvělý snímek Orel Eddie. Řekl bych, že je to natáčeno s podobným duchem a asi i proto mě to tolik bavilo. Přišlo mi vlastně užitečné, že snímek nebyl tak dlouhý, jak by asi mohl být, protože to kouzlo by se postupně mohlo vytratit. Tvůrci očividně netvořili dokument, ale spíše chtěli zachytit hezkým i dramatickým způsobem plavbu, jež změnila historii. Hudební podkres je výborný a záběry jak by smet. I když samozřejmě jsou zde pasáže, kde je jednoduché rozpoznat green screen. Vzhledem k neznámým hercům byl pro mě zážitek mnohem lepší a uvěřitelnější, takže casting supr. Celkově snímek hodnotím jako výborný objev a počin Jessicy Watson je pro mě dech beroucí. Příběh mě dokázal nadchnout a inspirovat, což je přesně něco co od tohoto typu filmu chci. Pokud divákovi vadí krátká stopáž, přeskočení určitých bodů, tak ať si pustí 210 Days: Around the Wolrd with Jessica Watson.
Pavliss
Pavliss
933 bodů
7
Fakticky celou stopáž se ve správnou chvíli nechá loďka odplout mimo obraz a divák se dočká flashbacku, kde odhodlaná desetiletá holčička plánuje, jak obepluje Hornův mys a dá na frak o třicet let starším mořským vlkům.
MarekTulen
MarekTulen
307 bodů
8
True Spirit je krásný film, který mě sice ničím nepřekvapoval, ale něco mi předal. Dobrodružné drama, které má jak výbornou hudbu, visuál, postavy a příběh, má i něco do sebe a za mě to mohu doporučit každému, kdo jde za svým snem, ať jsou před ním jakékoliv překážky nebo pocit ukončit to za čím jste si šli tu celou dobu, dá se to překonat a zjistíte na čem vám skutečně záleží.

Dodatečné informace

Původní název:
True Spirit (více)
  • USA Dívka a moře
  • USA True Spirit
Premiéra v ČR:
3. 2. 2023
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA, Austrálie
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch